Hvordan gjenkjenne tegn på at du har en Blown toppakning

The topplokkpakningen er et tynt metall mal som sitter mellom topplokk og motorblokk. Pakningen gir en lufttett forsegling som hindrer kjølevæske eller motorolje lekker inn i sylindrene og forurenser motoren. Når en pakning blåser, ofte på grunn av overoppheting av motoren, ikke det å forsegle ordentlig og begynner å lekke. Dette kan føre til en rekke problemer, fra kronisk overoppheting av olje fortynning. Hvis du mistenker at du kan ha blåst en pakning, er det noen symptomer som kan bidra til å diagnostisere problemet. Instruksjoner
en

titt på temperaturmåleren på dashbordet. Kronisk motor overoppheting er et vanlig symptom på en blåst pakning.
2

Snu bilen av og la motoren avkjøles helt. Åpne panseret og ta av kjølevæske overflow tank cap. Hvis du hører en pop, betyr dette at kjølesystemet har holdt seg under trykk selv når motoren er kald, som kan være et tidlig tegn på en blåst pakning.
3

Fjern radiatorlokket og starte bilen. La bilen varme opp og rev motoren. Hvis pakningen er blåst, vil luftbobler reise opp fra radiatoren.
4

Watch for hvit røyk eller vanndråper som kommer ut av eksosrøret. Søte lukter hvit røyk som kommer fra en varme opp motoren indikerer en kjølevæske lekkasje, et symptom på en blåst pakning.
5

Kontroller kjølevæske. En plutselig nedgang i kjølevæske nivå med ingen åpenbare lekkasjer indikerer også en alvorlig kjølevæske lekkasje, noe som kan være et tegn på en blåst pakning.
6

Kontroller motorolje. Hvis oljen på peilepinnen ser melkeaktig eller skummet, eller hvis det er en melkeaktig ring rundt oljelokket, indikerer dette at kjølevæske lekker inn i bunnpannen, et annet tegn på en blåst pakning.
7

Vær oppmerksom på hvordan bilen føles når du kjører. En motor som misfires, går tregt eller idles grovt kan ha en blåst pakning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64067.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer