Hva er årsakene til overoppheting i Cars?

Motor overoppheting er en vanlig bil problem som kan alvorlig skade bilens motor hvis venstre ukontrollert. Det finnes mange kjøretøy mekaniske deler som må arbeide i tandem for å normalisere motorens driftstemperatur, når en eller flere av disse delene svikter, kan overoppheting av motoren forekomme. Det følgende er en liste over de vanligste årsakene til kjøretøy overoppheting. Lav kjølevæske Levels

Motorkjølevæske er laget for å sirkulere gjennom bilens motor og plukke opp varme fra interne motordeler og overføre den tilbake til motoren radiator, der varmen blir spredt, eller lett antennelige inn luften utenfor. Riktige mengder av kjølevæske er nødvendig for effektiv kjøling en motor og hindre overoppheting. Hvis kjølevæske er lav, vil motoren kjøling bli negativt påvirket og motor overoppheting kan oppstå.
Lav motorolje Levels

Motorolje bidrar til å holde motoren driftstemperatur ned av redusere motorens friksjon, noe som gjør at en motor til å arbeide enklere og fungere mer jevnt. Lave motorolje nivåene øker friksjonen motoren, som øker motorens belastning og øker motorens driftstemperatur. Hvis motoroljen nivåene er ekstremt lav, kan motoren overopphetes forekomme, noe som øker sannsynligheten for alvorlig skade på motoren oppstår.
Feil Radiator

En dårlig eller dysfunksjonelle radiator kan føre til overoppheting av motoren hvis radiatoren ikke greier å spre varmen fra sirkulerende kjølevæske. Som kjølevæske sirkulerer gjennom bilens motor, plukker den opp motoren varmen og transporterer den til radiator, der det blir utstrålt inn luften utenfor. En defekt radiator kan miste sin varme-reduserende evner, som kan tillate varmen å bygge opp i sirkulerende kjølevæske, som igjen fører til økt motor driftstemperatur, og i alvorlige tilfeller, overoppheting av motoren.

Defekt vannpumpe

En motor vannpumpe er ansvarlig for trykksetting og propelling kjølevæske gjennom bilens motor, som bidrar til å øke varmen-absorberende egenskapene til sirkulerende kjølevæske. En defekt vannpumpe, særlig en som mister sin pumping styrke, kan føre til overoppheting av motoren hvis den ikke klarer å gi tilstrekkelig pumping kraft til riktig sirkulere kjølevæske. Stillestående kjølevæske flyt fører til kjølevæsken blir over-mettet med varme fra motoren, som snart fører til en økning i motorens driftstemperatur, og i alvorlige tilfeller, overoppheting av motoren.
Stuck Termostat

Et kjøretøy termostat er en liten, temperatur-regulert ventil som åpner og lukker som svar på kjølevæske temperatur. En godt fungerende motor termostat åpner ved en bestemt temperatur, som varierer fra bil til bil, å la motoren kjølevæske lagret i radiatoren å sirkulere gjennom og avkjøle en varm motor. Hvis en termostat setter seg fast i lukket stilling og hindrer kjølevæskestrømmen fra inn en varm motor, vil motoren fortsette å varme opp, og til slutt bli overopphetet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64147.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer