Feilsøking en sjekk motoren lys

Å se en "check engine" lyset vises kan være nervepirrende, men det betyr ikke nødvendigvis at noe katastrofalt går galt med bilen. Moderne biler og lastebiler inkluderer avanserte datamaskiner som regulerer og overvåker en rekke ytelsesproblemer. Når noe faller utenfor et angitt område, lar "check engine" lyset du vet, identifisere og håndtere den aktuelle saken kan være relativt enkelt. Ikke få panikk

ta advarselen på alvor, men ikke få panikk. A "check engine" lys betyr ikke at du må slutte å kjøre umiddelbart og ringe etter hjelp. Spesielt hvis bilen fortsatt virker helt normalt og funksjonelle, kan lyset indikerer ikke noe alvorlig skadelig. Hvis lyset blinker eller lyser rødt (i stedet for oransje eller gul), selv om, eller om andre varsellamper tennes samtidig, sakte ned og få til en mekaniker så snart som mulig. Når "check engine"-lyset er din eneste tegn på at noe er galt, kan det være lurt å sjekke og stramme gasskappe som et første skritt. En løs eller mangler cap kan lett utløse en "check engine" lys.
Har din kode Les

"check engine" lyset er utløst av en bil på board diagnose (OBD) system, som overvåker og styrer drivstofforbruk og utslipp. I 1996 etablerte føderal lov OBD-II-regelverket, som standardisere grunnleggende aspekter av motordiagnostisering tvers av alle biler. Det betyr at du ikke trenger å gå til en bilforhandler eller spesialiserte auto shop for hjelp med "check engine" lys. Enhver mekaniker bør lett kunne koble en bærbar datamaskin til bilen og lese problemer koden som forårsaket lampen lyser. Faktisk vil noen Bildelforretninger lese koden for deg som en gratis tjeneste eller for en minimal kostnad.
Bestemme hva du skal gjøre neste

Læring som problemer med kode (r) som forårsaket problemet er et viktig skritt, men det kan ikke føre til en entydig løsning. Noen "check engine" problemer krever en enkel reparasjon, men mange er mindre svart-hvitt. En ikke-presserende problemer koden kan indikere en progressiv problem som du bør ta på et tidspunkt for å sikre optimal motorytelse og effektivitet. En kode kan også peke på det generelle innholdet i problemet uten å påpeke en spesifikk del for å erstatte eller en nødvendig reparasjon. OBD-systemer er så følsom at en "check engine" lys kan også bety bare at rutinemessig vedlikehold er nødvendig, eller at du bør vurdere å bruke en annen type drivstoff eller eventuelt justere visse kjørevaner. Når du vet koden (e) bak din "check engine" lys, er den beste måten å fortsette å konsultere en klarert mekaniker, helst en kjent med deg og bilen din. Mekanikeren kan rett og slett rydde koden og fortelle deg å holde et øye for ytterligere problemer, eller han kan råde deg til å gå videre og godkjenne en tune-up eller reparasjon. I begge tilfeller vil du ha en sakkyndig uttalelse for å informere uansett avgjørelse du gjør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64169.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer