EGR Ventil Symptomer

i eksosgassen resirkulering (EGR) ventilstyringssystemertil, først legges til biler i 1973, redusere dannelsen av NOx gass ved kjøretøyene. Prosessen innebærer å la en liten mengde av eksos inn i innsugningsmanifolden til å kjøle forbrennings-temperatur. Dette reduserer reaksjonen mellom nitrogen og oksygen, de to gassene som danner NOx. Problemer med disse ventilene oppstår når ventilen forblir enten åpen eller lukket. Ettersom tiden går, har teknologien bak EGR-systemer avansert. Det beste løpet av handlingen innebærer datamaskin diagnostiske tester på systemet, ved en mekaniker hvis kjøretøyet viser symptomer på et problem. Rough Idle

Når bilen kjører, men ikke i bevegelse, vil motoren gå på tomgang være grov. Dette er et tegn på at ventilen sitter fast åpen. Under tomgang, er det ingen EGR-strøm inn i manifolden. Ventilen forblir stengt inntil motoren blir varm og jobber hardt. Ettersom belastningen på motoren øker, starter forbrenningen temperatur til å stige. Dette ber EGR ventilen til å åpne og trekke eksos inn i inntaket manifold. Hvis ventilen stikker åpen, vil bilen tomgang omtrent når motoren er kald.
Pinging

Motoren vil gjøre en knocking støy, noe som indikerer at ventilen sitter fast stengt. Svikt i ventilen til å åpne fører skikkelig en opphoping av karbon i eksos porten. Resultatet er en pinge eller banke når motoren går. Dette vil være særlig ved akselerasjon. Motoren knock er et vanlig symptom på en rekke problemer. Kontroller motorens temperatur, tennplugger, timing specs og oktan prosentandel. Hvis disse problemene vises innenfor normalområdet for din bil, er neste skritt å vurdere EGR-ventilen.
Hard Starter

EGR ventilen forblir lukket når motoren er kald. Som du prøver å starte bilen, skaper en åpen ventil et vakuum lekkasje i inntaket manifold og påvirker tenning. Sot på tennpluggen kan også forårsake antennelse problemer. Denne oppsamlingen oppstår når ventilen ikke fungerer som den skal. Bilen starter, men det vil slite og kan ta flere forsøk før motoren skrur.
Mislykket utslipp Test

NOx-utslipp bidrar til luftforurensning. Det er jobben til EGR ventil for å kontrollere denne formen for utslipp. Mange land krever testing av denne ventilen og utslipp produsert av en bil før bilen kan være lisensiert. Hvis bilen din ikke består denne testen, er EGR ventilen ikke gjør jobben sin, og bilen slipper giftige utslipp til luft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63720.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer