Hvordan sjekke støtdempere eller MacPherson i en Saturn Ion

Hvis du treffer taket i Saturn Ion hver gang du treffer en bump, kan det være en god tid til å sjekke dine sjokk og struts. Din Macpherson spankulere montering er avgjørende for din bæresystem og inneholder støtdemper som består av en teleskopisk spiralfjær og en olje fylt spjeld. Kjøre noen enkle tester for å fastslå tilstanden til sjokk og struts. Du trenger
Bil jack
Aksel står
Stikknøkkel eller luft skralle
Vis flere instruksjoner
en

Road test din Ion første i en tom parkeringsplass. Mens du kjører, ta hensyn til hvordan bilen reagerer på støt. Hvis den spretter mer enn et par ganger etter at du går over en hump på en ganske lav hastighet, eller hvis det er vanskelig å styre etter å ha truffet et brak, da er det på tide å sjekke sjokk og struts.
2 < p> Utfør sprett test. Grab et hjørne på kroppen av Ion og deretter riste det opp og ned kraftig. La det gå og se hva som skjer. Hvis den spretter opp og deretter ned mer enn en eller to ganger før bilen står i ro, er dette et godt tegn på at du trenger nye sjokk og struts.
3

Ta en nærmere titt . Jekke opp Saturn jekking og bukker for å støtte chassis og gi deg tilgang til hjulene. Grab en pipenøkkel eller luft skralle å fjerne dekk slepe nøtter.
4

Fjern hjulet med en pipenøkkel eller en luft skralle og sett til side. Finn Macpherson spankulere montering bak og over navet. Du bør se en spiralfjær med et spjeld over den. Dette er støtdemperen. Hvis du ser olje lekker fra støtdemper, må den byttes ut.
5

Se etter bulker, pitting, rust og korrosjon på forsamlingen. Alle disse er tegn på slitasje og, avhengig av graden, signal om at det er tid for nye sjokk og struts. Ta din Saturn til din lokale mekaniker å ha sjokk og struts testet og erstattet, som prosessen innebærer litt dyktighet og spesielle verktøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63856.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer