Hvordan gjenkjenne tegn på at Tie Rod går dårlig på en bil

Den indre og ytre tie rod ender på en bil koble styringsgruppen rack eller parallellogram styring kobling til knokene på forakselen. Forankringene er utformet for å tillate begrenset fleksibilitet, slik at den knoke å slå frem og tilbake med et dekk beveger seg framover eller bakover på den. Når parallellstagets forbindelsen til tannstang eller til knoke blir skadet, kan det føre til ujevn styring og skade på andre komponenter, så som dekkene. Du trenger:
Floor jack
Jack stå
Helper
Fettpresse (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Prøvekjør bilen å fastslå om det er noe vibrerende når du kjører (ikke bremsing) eller eventuelle clunks blir hørt når du tar hjørner. En løs tie rod forbindelse vil tillate at dekket vingle på sin akse. Denne slingring vil merkes i rattet i tillegg til hele forakselen, som det vil overføre over. En clunking når du slår kunne være en indikasjon på en løs tie-rod-ende-til-knuckle tilkobling. Bevegelse av knoke under tvang kan tillate overdreven bevegelse i forbindelse, og skaper en metall-til-metall-kontakt.
2

Parker bilen på en flat, asfaltert underlag og ta en front end opp med en gulv jack. Plasser en jack stå trygt og sikkert under bilen for å støtte det
3

Rekruttere en hjelper til å se på eller holde tie rod tilkobling mens du manipulere dekk -. Eller den andre veien rundt Hvis du ønsker å sjekke tie rod. Plasser hendene på tre og ni på dekket og vrikke det med kort rygg-og-tilbake bevegelse. De fleste personbiler som er forhjulstrekk har en spankulere suspensjon festet til knoke og la svært lite eller ingen bevegelse i hvert enkelt knoke montering. Hvis du sjekker for bevegelse og oppdage noen, sørg for at du ser på den nedre kuleledd samt peiling forsamlingen. I ytre tie rod end tilkoblinger, kan kulefestet av tie rod akselen bevege seg i knoke tilkobling eller vrikke opp og ned der den kobles til den indre tie rod. Hvis bevegelsen er filt, men kan ikke ses, flytte hånden på den indre tie rod og vrikke på dekket igjen. En indre tie stenger tilkobling til styringsgruppen rack er intern og kan ikke bli sett. Hvis bevegelsen føles mer overdreven med hånden på den indre tie rod, så er det ille.
4

Wiggle dekket på samme måte, men hold hendene på seks og tolv. En tie rod end-tilkobling vil ikke føre til bevegelse på denne måten, men en dårlig lagermontering eller en utslitt kuleledd kan. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om bevegelsen blir overført fra en annen løs komponent.
5

Bruk en fettpresse for å fylle eventuelle smørenipler på kuleledd og tie rod ender. Selv om mange biler i dag har funksjonsdyktige chassiskomponentene - noe som betyr at de er forseglet med permanent smøring - noen ettermarkedet reservedeler fortsatt bruke dem. Hvis smørenipler er til stede, fylle komponenter med fett før gummistøvler hovne opp og gjenta deretter frem og tilbake vrikke bevegelse av dekket. Mangel på fett i en tie rod slutten eller kuleledd kan tillate svært liten bevegelse, som kan fastslås om det strammer opp ved å fylle den med fett. Selv om dette kan løse et midlertidig problem, vil komponenten til slutt må byttes ut.
6

Senk bilen på sin side en og deretter gjenta prosedyren for den andre siden.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64070.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer