Diagnostisere Forhjulsoppheng Steering Problemer i biler med forhjulsdrift

Forhjulsdrevne biler bruker en spankulere-type fjæring som er sammensatt av en strut, en hub montering og en nedre kontroll arm festet på undersiden av spankulere. De har alle alltid bruke en tannstang type styring. Det er også en anti-gynging bar er forbundet med rammen med et sett av koblinger til det nedre kontrollarmen. Å diagnostisere disse problemene, må bilen først være test drevet og oppmerksomhet til symptomene - når de oppstår og hva slags underlag de oppstår på. Man bør også tas hensyn til frekvensen av forekomster. Instruksjoner
en

Inspiser struts ved å bruke kneet på støtfangeren å sprette bilen opp og ned. Du skal føle motstand mot bevegelse av bilen. Når du slutter å sprette bil, bør det slutte å sprette etter en opp og ned vertikal bevegelse. Hvis dette ikke er tilfelle, og under prøvekjøring bilen fortsetter å sprette etter å ha gått over humper, struts trenger utskifting.
2

Løft panseret og se på sjokk tårnene. Dette er hvor staget er festet til fenderwell eller ramme. Dette er lett gjenkjennelig med den runde gummi stykke på fenderwell med en mutter i midten av den. Sin ytre omkrets har tre eller fire stendere som kommer opp gjennom bunnen side med muttere på oversiden. Se etter sprekker eller rifter i gummi. Skyv opp og ned på fender og se spankulere tårn for noen åpenbar slark. Hvis noen av disse forholdene er til stede da den spankulere kan være OK, men toppen av spankulere (kalt en strut cap) som huser lageret er dårlig og må byttes. Dette kan også føre til en banke eller bumping støy når treffer humper.
3

Jack bilen opp og plasser bukker under rammen, slik at suspensjonen henge. Ta tak i dekk med begge hendene på forsiden og baksiden av dekket og prøve å rocke den frem og tilbake som om det der dreier til venstre og høyre. Se etter FREEPLAY - dekket vil bevege seg uten tilsvarende bevegelser i rattet. Hvis det er FREEPLAY deretter med en hånd på dekk motsatt side av styre, ta den indre tie rod slutten og flytte hjulet. Dersom FREEPLAY kan kjennes med noen tilsvarende bevegelse i den indre trekkstang, har den ytre trekkstang sviktet og må skiftes ut. Hvis det var bevegelse i det indre tie rod, deretter den indre tie rod må skiftes.
4

Test for dårlige lavere kuleledd. Rock hjulet inn og ut. Hvis det er slark, har en assistent titt på den nedre kuleledd som du rocke dekket igjen. Hvis han kan se åpenbare slop eller FREEPLAY i leddet, så den nedre kuleledd må skiftes ut. Med en dårlig lavere kuleledd bilen ville vise tydelig ujevn dekkslitasje og har en tendens til å riste på rattet når en dårlig bump er oppstått. Hvis det er FREEPLAY, men det kan ikke sees i nedre kuleledd, så navet lageret er dårlig og må byttes. Dette ville ikke være så tydelig i en prøvetur med mindre lagrene er dårlige nok til å gjøre en skrapelyd.
5

Kontroller rack og pinion styring mounts under bilen med en skiftenøkkel for å være sikker på at de er stramt. En løs tannstang kan gjøre en banke eller banging støy i en sving og kan føre til at noen styring problemer i form av krampetrekninger på rattet når du svinger.
6

Sjekk foringer og svaie bar koblinger for integritet. Forsikre deg om at gummi er i god form og koblingene der stabilisatorstag festes til nedre kontroll arm er til stede. Dette er en stor årsak til banket og banging støy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63876.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer