Hvordan sjekke OBD Codes

Datamaskinen på et kjøretøy har evnen til å lagre i minnet svingninger av forhåndsinnstilte parametere for drift av alle elementene innenfor sin innflytelsessfære. Disse feilene som er lagret i minnet kan nås ved hjelp av en strekkodeleser. Dette kan kjøpes på de fleste auto deler butikker, og er ganske billig. Koden leser kommer med en kode tolkning liste nyttig i å tyde kodene. Datamaskinen kommuniserer ved bruk av to-bokstavkoder. Du trenger
kode skanner
Vis flere instruksjoner
en

Finn OBD uttaket under dashbordet, vanligvis på førersiden under rattstammen.

2

Sett kabelen slutten av koden leseren inn i OBD terminaloutlet. Vri tenningsnøkkelen til posisjon med motoren av. Trykk på "Read"-knappen på koden skanneren. Etter et øyeblikk eller to, vil skanneren viser en fire-sifret kode i form av et antall, for eksempel 1460. Hvis det er mer enn én kode, trykk på knappen for den neste. Skriv alle kodene ned.
3

Bruk koden tolkning arket som følger med skanneren for å kryssjekke de nummererte koder til forklaringen for disse kodene.
4 < p> Sjekk noen av kode-relaterte ting før fordømme og erstatte dem. Datamaskinen ser et avvik i driften eller signal av elementet som forårsaket tjenesten motoren snart lampen lyser. Alltid sjekke ledningene kontakten og tilstanden av komponenten først. I de fleste tilfeller, hvis det ikke er noe signal fra en komponent, er det sannsynlig behov for utskifting. Det er en situasjon som krever mye mer diagnostikk. Hvis koden for en oksygen sensor kommer på, betyr det at datamaskinen så et avvik i drivstoffblandingen. Dette betyr ikke nødvendigvis at sensoren er dårlig. Alt fra en dårlig plug wire, tennplugg, blanding, vakuum lekkasje og mange andre ting kan gi samme effekt. Dersom koden sier (for eksempel) "B1 S1 varmeapparat ute av funksjon" - som er en sann feil -. Sensoren er sannsynligvis bra
5

Etter at reparasjonen er fullført, vri om nøkkelen på nytt med motoren av. Trykk på "Slett" knappen og skanneren vil slette kodene og slå på lyset på dashbordet ut før neste svikt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64028.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer