Symptomer på Car Strut Problemer

Kort av sine hjul og dekk, bilens struts er den største og viktigste delen av sin suspensjon system. Streverne er i hovedsak kombinasjon støtdemper og fjær pakker (også kalt en spiral-over staget) med et stort ben nederst er koblet til styre-hjulenes nav. Struts fungere som den øvre kontroll arm i bilens fjæring systemet. Overflødig Body Roll

Selv om bilens anti-roll (aka "svaie" bar) gjør bidra til å hindre overflødig roll, de primære kroppens kontroll agenter er de viktigste kildene. Under bruk, omdanner en fjær en viss mengde av bevegelsen inn i den absorberer varme, som langsomt roer metallet. Etter mange tusen miles, blir metallet mykere og mer fleksibel enn det opprinnelig var, noe som fører til overflødig krenging i svinger eller under steady-state svingene. En bil med fire helt utslitte fjærer vil tendere til å "flyte" over mindre ujevnheter i veibanen. Sluttresultatet er en bil som håndterer noe sånt som en lekter i havet.
Ukontrollert Wheel Movement

Den andre enden av spankulere spekteret er støtdemper, som er ansvarlig for å bremse hjulene 'opp-og nedadgående bevegelse. Uten støtdempere, vil bilens våren utstyrte hjul opptre som en super-sprett gummiball slippes på fortau; hver påfølgende sprett og rebound syklus ville være litt mindre energisk enn den siste før det endelig legger seg ned på bakken. Dette fenomenet vil først uttrykke seg som en liten ustabilitet mens du reiser ned sporete veier, og vil til slutt resultere i en alvorlig "wash-boarding" up-and-down sprett over mindre ujevnheter eller mens akselererende.

Slalom Problemer

Fordi støtdempere er ansvarlig for å bremse hjulene "opp og ned bevegelse (og bilens kroppens tendens til å rulle i svinger), blåst sjokk er mest merkbar i rask venstre-høyre -venstre overganger. En bil med blåst sjokk vil tendere til å fortsette lener en måte mens bilen er faktisk reiser den andre. Worst case scenario er at kroppen roll møter en harmonisk konvergens med rattbevegelser og enten ruller over eller spinner ut.
Bunnen

En viktig symptom på slitte struts er bunnen ut over store jettegryter og fartsdumper. Bunnen er ofte et symptom på blåst støtdempere, men kan også være en indikasjon på myke fjærer. Uansett, er våren og sjokk montering en enhet, så vurdere hele greia skudd.
Elektroniske utgaver

Mange moderne biler bruker elektroniske støtdempere som selv justere til veiforhold. De er designet for å bli mykere over store ujevnheter og hardere under dristig kjøring enn glatte flater. Hvis bilen plutselig begynner å vise symptomer på overordnede organ roll eller nese-dykke under bremsing, eller plutselig utvikler en veldig hard tur, deretter spankulere systemets elektroniske kontroller kan være ødelagt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63695.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer