Slik feilsøker en 1973 Dodge Charger Ignition

The 1973 Dodge Charger bruker en ganske grunnleggende tenningssystemet design, særlig sammenlignet med dagens datastyrte biler. Tenningssystemet dirigerer første elektrisk kraft generert av bilens batteri til tenningen coil, noe som forsterker den kraften og overfører den til distributøren. Strømmen reiser gjennom kondensatoren og tenning poeng og blir rutet til distributør cap av distributøren rotor. Distributøren overfører elektrisitet til tennplugger via tennplugg ledninger. Ved systematisk å undersøke hver av disse komponentene, kan det store flertallet av en 1973 Charger tenningen problemer identifisert. Du trenger
Volt meter
Wrench
Ohmmeter
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller batteriets spenning med et voltmeter og visuelt inspisere utvendig av batteriet for sprekker eller korrosjon. Dersom saken er sprukket eller spenningen er lav, bør lader batteriet byttes.
2

Inspiser tennplugg ledninger for sprekker. Sprekker ofte utvikle seg over tid når gummi ytre skall av tennpluggen tørker ut. Sprekker sterkt redusere ledningen evne til å levere gnisten produsert av coilen til tennpluggene.
3

Ta ut og inspisere laderen tennplugger for foulet tips eller knust porselen. Fjern tennpluggene med en skiftenøkkel og inspisere tips for tegn på korrosjon eller misfarging. Hvis tipsene er korrodert, har tennpluggene trolig blitt brukt for lenge, og bør byttes ut. I tillegg bør fargen på spissen av tennpluggen være lys brun. Tennplugger bør også byttes ut dersom porselen som omgir tennpluggen er sprukket.
4

Ta ut og inspisere Charger distributør cap og rotor for korrosjon. Fordeleren er plassert på baksiden av motoren i midten av innsugningsmanifolden. Fjern distributør cap og inspisere metallkontaktene på undersiden av hetten. Dersom metall punktene har en grønn farge til dem, sett korken. Rotoren er plassert i sentrum av fordeleren under fordeleren cap. Fjern rotoren ved å trekke den rett opp fra distributør og inspisere metall tuppen av rotoren. Som distributør cap, hvis metallet spissen har en grønn farge til det, bytt rotor.
5

Inspiser tenning poeng for pitting, svie eller overdreven slitasje. Laderen er brennpunkt er plassert rett ved siden av distributørens rotor og ser ut som en pinsett. De to tips av "pinsett" åpne og lukke som distributør snur. Kontaktpunktene er plassert ved enden av disse spisser og bør være grå i farge. Hvis punktene synes å være slitt, vanligvis angitt med et hull beliggende i sentrum av hver spiss, skal punktene skiftes ut.
6

Kontroller distributørens kondensator for et kort ved å koble den til et ohmmeter kondensator. Kondensatoren er en sylindrisk metall-formet gjenstand som ligger ved siden av brennpunkt. Ohmmeter har to ledninger. Klips en ledning til baksiden av kondensatoren og den andre ledningen til metallspissen på enden av ledningen som fører fra toppen av kondensatoren. Kondensatoren må skiftes ut dersom det ohmmeter produserer noen leser annet enn uendelig.
7

Test motstanden i Charger er tennspolen med et ohmmeter. Koble de to ledningene som går fra ohmmeter til de to gjengede innleggene på toppen av spolen. Ohmmeter bør lese ca 1,0 ohm motstand. Spolen skal skiftes ut hvis lesingen langt større enn 1,0 ohm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64027.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer