Slik feilsøker en Tenningsinnstilling

De interne komponentene i en motor må arbeide i samklang, vanligvis referert til som "tenning timing." Når motoren er timingen er feil, er motorens kraft og effektivitet betraktelig redusert. I ekstreme tilfeller, vil motoren nøler ved første akselerasjon og kan produsere feiler. Avgjøre om motorens tenning timing er riktig satt krever bruk av en timing lys, og justere timing å løse problemet kan utføres i løpet av få minutter. Du trenger:
Stikknøkkel
Deep-socket
Chalk
Skruer
Wrench
Timing lys
Vis flere instruksjoner
1 < p> Finn motorens taktmerkene. Taktmerkene er linjer stemplet inn i kanten av den harmoniske balancer. Taktmerkene nesten aldri stemplet rundt hele omkretsen av balancer, så det kan være nødvendig å slå av balancer å finne taktmerkene. For å slå den harmoniske balancer, bruk en pipenøkkel og en dyp-kontakten for å slå den ene bolten som ligger i sentrum av balancer. Snu balancer i klokkens retning for å unngå utilsiktet å løsne bolten.
2

Marker riktig timing merke på harmonisk balancer med et stykke kritt. Ikke alle motoren bruker samme timing mark. Referer til motoren spesifikasjoner manuelle å avgjøre riktig timing punkt.
3

Finn motorens timing pekeren. Tidspunktet pekeren er en liten metall stykke med en spiss tupp, og ligger enten like over harmonisk balancer eller på siden av balancer.
4

Finn motorens distributør, deretter koble noen gummi vakuum linjer som festes til distributøren ved å trekke dem bort fra distributøren. Plug hvert koblet vakuum linje med en skrue.
5

Løsne distributørens hold-ned bolt. Singelen hold-ned bolt ligger under distributør. Løsne bolt med en skiftenøkkel ved å skru bolten mot klokken.
6

Koble en timing lys til motoren. Legg merke til at to av lysets tre ledninger har farget krokodilleklemmer. Den røde krokodilleklemme festes til den positive side av batteriet, som kan identifiseres ved å finne "+"-symbolet på batteriet ved terminalen. Den svarte krokodilleklemme kan festes til en hvilken som helst metall-overflate, da dette klippet fungerer som bare en jordledning. Lysets tredje ledningen festes på tennpluggen for nummer én sylinder. Referer til motoren spesifikasjoner manuelle å identifisere denne ledningen.
7

Slå bilens motor på, så peker timing lys i harmonisk balancer. Trekk lysets trigger for å aktivere lyset. Den vil lyse hver gang elektrisk strøm passerer gjennom tennpluggen. Den krittmerke på den harmoniske balansearmen må tennes på spissen av tidspunktet pekeren. Hvis ikke, juster motorens timing ved å vri distributør. Når merket på balancer og tuppen av timing pekeren justere, stramme distributørens hold-ned bolt, tilkoble eventuelle vakuum linjer til distributøren og koble vakuum lys fra motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64045.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer