Tegn på en dårlig U-Joint

Universalleddet, eller U-joint, som ligger mellom drivakselen og differensial, er en avgjørende del av en rear-wheel-drive bilen. Etter år med slitasje, kan flere symptomer gi en indikasjon på at U-joint er på feil eller er i ferd med å mislykkes. Høyt clunking Høres

Når overføringen er flyttet inn utstyr, er det et høyt "klunk" hørt fra inne i bilen. Dette er den mest vanlige av U-felles problemer, og er forårsaket av skjøten løsner fra slitasje. Metallet bøyes over mange års bruk, og siden den del gis den fulle kraft av motoren, kan det bøyes betraktelig. Som overføring går fra en nøytral stat til å sette kraft til hjulene, gjør endringen i kraft de U-joint stramme plutselig, forårsaker lyden.
Wobble eller vibrasjon
< p> En ubalansert drivaksel kan føre til at bilen vibrerer ved høyere hastigheter, og ofte denne balansen blir kastet ut av en løs U-joint. Boltene i sentrum av den felles kan slites ned fra fortsatt bruk, og når strømmen blir brukt, vil drivakselen vibrere.

Lekkasjer rundt Seals

Den typiske U-joint vil ha kraftige seler, ofte med lager og foringer, som kan lekke fett eller differensial olje. Når selene mister væske, vil de deler i slites raskt og forårsake en rekke problemer med joint.
Spindel slitt ned

I svært sjeldne tilfeller, U-joint spindel inne i differensial kan ha glidd ut av foringsrøret og ikke lenger forbinder drivverket. Denne tilstanden vil bli veldig tydelig, som spindelen vil være synlig når du ser på U-joint, og forseglingen vil bli forstyrret.
Smeltet U-joint

U -joint dynamikk krever det å bevege seg gjennom sitt utformet utvalg av bevegelse. Når U-joint er dårlig rustet eller skadet, vil joint nekter å snu og vil bremse bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64005.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer