Hvordan diagnostisere et bilbatteri Problem

En bilens batteri er hjertet av en bil elektrisk system. Akkurat som et batteri i en hvilken som helst elektronisk enhet, må en bil batteriet skiftes med jevne mellomrom som ytelsen vil avta over tid. Noen batterier krever periodisk vedlikehold og må vedlikeholdes regelmessig for å oppnå optimal ytelse, mens andre er "vedlikeholdsfrie", hvilket betyr at de ikke er av brukere. Det finnes en rekke automotive problemer som kan oppstå med symptomer som etterligner de av et dødt batteri, men med riktig verktøy og kunnskap, kan disse lett diagnostiseres før et nytt batteri er kjøpt unødvendig. Du trenger
Digitale multimeterBattery belastning testerWire brushBattery terminal cleanerBasic håndverktøy for batteri fjerning
Vis flere instruksjoner
Battery Testing
en

Test spenningen i batteriet med en digital multimeter. Et batteri i perfekt stand, bør ideelt sett vise 12.66 volt DC mellom de positive og negative terminaler. Dette antallet kan være litt høyere eller lavere avhengig av størrelse og produsent, men bør ikke være mindre enn 12 volt, og ikke mer enn 13 volt. Hvis et batteri er blitt grundig ladet og viser en spenning mindre enn 12V i ro, sjekke batteriets vannstand og legg om nødvendig. Hvis vannstanden er OK, kan det kreves erstatning.
2

Sjekk batteripolene for korrosjon og riktig tilkobling. Det er veldig vanlig for korrosjon å bygge opp på batteriet. I mange tilfeller er det lett synlig, men det er mulig for korrosjon til å være skjult mellom terminalen og kontakten. Dette kan føre til utilstrekkelig ladning, samt et tap av effekt til bilen. Koble fra begge terminalene og rengjør dem med et batteri terminal rengjøringsmiddel og en stålbørste. Koble til batteriet og skru terminalene.
3

Sjekk bakken. Følg negative batteriet kabelen fra terminalen til chassis jord. Bruk multi meter for å undersøke resistensen mellom begge ender av ledningen. En god jord vil vise 0 ohm, eller svært nær den. Noen leser mer enn en ohm indikert en dårlig forbindelse. Gjenta denne prosedyren mellom minuspolen og bilens kropp bakken.
4

Utfør en last test. Plasser batteriet belastning tester mellom de positive og negative terminaler. Når lasten testen er utført, vil måleren viser batteriets ytelse under en belastning. Hvis batteriet er tilstrekkelig ladet og ikke klarer lasten test, må de skiftes.
5

Test dynamoen. Bruk multimeter for å teste spenningen i batteriet med bilen slått av. Starte bilen og teste spenningen igjen. Når bilen kjører, bør spenningen lese rundt 14,4 VDC. Hvis spenningen er den samme når bilen kjører som det er når bilen ikke kjører, eller hvis spenningen synker når bilen er i gang, kan det hende at dynamoen ikke fungerer som den skal og må kanskje byttes. Hvis dynamoen ikke klarer å lade batteriet, vil symptomene produsert være svært lik de som oppstår med en sviktende batteri.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64019.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer