Hvordan sjekke en Oxygen Sensor for en Nissan Pathfinder

The oksygen sensor måler mengden av fritt oksygen i eksossystemet som en indikator på drivstoff. Den optimale drivstoff blandingen er 14.5:1 for best forbrenning og utslippskontroll. Den skaper en spenning i millivolt rekkevidde når det kommer i kontakt med oksygen. Datamaskinen ser dette signalet og justerer på tid av dysene for å kompensere. Det er minst to oksygen sensorer på en Nissan Pathfinder, en i front av katalysatoren og en bak. Grunnen til dette er for å måle mengden av uforbrent brensel går inn til omformeren og mengden av utslipp som kommer ut. Du trenger
Computer skanning enhet (OTC Genisys)
Vis flere instruksjoner
en

Sett kontakten til skanneren inn i OBD-porten under førersiden av dash. Starte bilen og trykker på knappen på skanneren for "generisk OBD II."
2

Trykk på knappen for "datastrøm" etterfulgt av "deluxe-skjerm." Flytt markøren ned til det viser oksygen sensorer. Det vil indikere "BI-SI" og "BI-S2", som indikerer "bank 1" og "sensor 1 eller 2». Ordet "bank" er irrelevant i en fire-eller rett sekssylindrede eksempel en jeep. Det gjelder bare hvis det er en V-6 eller V-8, noe som indikerer hver side av motoren.
3

se aktiviteten til de to sensorene. De vil variere fra 0,5 millivolt til rundt 0,85 millivolt og vil svinge raskt. Tallet 2 sensoren skal reagere mye tregere og med mye lavere verdier hvis omformeren er bra. Hvis det er svært lite aktivitet i begge sensor og "check engine" lyset var ikke på, indikerer sensoren at blandingen er feil. Dette kan være forårsaket av tilstanden i melodi eller annen uregelmessighet i motoren. Når sensoren fungerer som den skal, vil skanneren indikerer at O2-systemet er i en lukket sløyfe. Et lys på skanneren vil variere fra lys til dim kontinuerlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63984.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer