Hvordan fikse en sjekk motoren lys

En check engine lys (CEL), også kalt en funksjonsfeil-indikatorlampe (MIL) er et faresignal om at noe i din motor, drivstoff eller utslipp systemet ikke fungerer som den skal. Mens de fleste check engine lyser ikke peker til Dire problemer som ville føre til at bilen til å bryte ned, noen gjør. Check engine lys er vanligvis en indikator på et utslipp-relatert problem. Sjekk om motor lys kan føre til at kjøretøyet skal utføre ineffektivt og mislykkes et utslipp test. Du trenger
OBD-II Code Scanner
Vis flere instruksjoner
en

stramme gasskappe (tre klikk) og fortsette å kjøre bilen. En av de vanligste årsakene til en check engine lys er en løs gasskappe. En løs gasskappe kan utløse flere utslipp-relaterte koder til bilens diagnosesystem. Hvis check engine lyset ikke slår seg av etter 15 til 20 minutter med kjøring, begynne å løse problemet.
2

Slå tenningen til "On" eller "Akk" posisjon, uten å starte motoren . Koble OBD-II scanner til diagnostisk port i bilen. Den diagnostiske port er vanligvis under rattstammen i området panseret utgivelsen.
3

Følg de aktuelle scanner retninger for å hente diagnosekoder. Dette gjøres vanligvis ved å trykke på "Scan"-knappen på enheten. Vent noen sekunder for at skanneren skal liste opp koder. Skanneren displayet vil liste antall diagnosekoder. Det er vanlig for flere koder som skal vises. Skriv ned hver av dem. Diagnosekoder er vanligvis presenteres i fem sifre, for eksempel "P0141".
4

Bruk håndboken som følger med kode skanner for å fastslå betydningen av hver kode. For en mer grundig liste, besøk nettsiden OBD-codes.com. Dette nettstedet vil gi deg en fullstendig oversikt over OBD-II-koder, samt deres mulige årsaker. Noen kode betydninger vil være veldig direkte og tydelig, for eksempel "O2 sensor failure" eller "Katalysator". Andre vil være bred i deres mulige årsaker.
5

Finn ut om du kan løse problemet på egen hånd. Noen enkle problemer, slik som en motor feiltenning på sylinderen 1, vil føre til enkle problemer slik som en defekt tennplugg eller wire. Disse problemene kan vanligvis løses hjemme ved mekanisk tilbøyelig.
6

Ta bilen til en butikk hvis problemet ikke kan løses hjemme. Ved å løse problemet på egen hånd, kan du spare deg selv en mekaniker diagnostisk gebyr (vanligvis $ 75 eller $ 100).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64164.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer