Slik feilsøker en Radiator

De fleste radiatorer i sen-modell biler har plast tanker og aluminium kjerner. Hvis frostvæsken som brukes er grønn i fargen og ikke endret minst hver 2. år, kan det bli etsende og føre til blokkering i radiatoren. Dette skjer når rust og avleiringer dannes på jern motorblokk og løsne og sette seg fast i radiatoren. De er også mye mer utsatt for sprekkdannelser enn sine alle aluminium kolleger. Du trenger
Radiator spenning tester
Common skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

fjern radiatorlokket eller ekstern reservoar og sjekke nivået på frostvæsken. Fyll som nødvendig for å gå videre med testen.
2

Plasser spenning tester på filler halsen i stedet for cap. Pump spenning tester opp til 15 pounds og se etter lekkasjer rundt radiator toppen og sidene. Se deg rundt begge sider og forsiden og baksiden av motoren. Se under den nederste side av motoren. Hvis det er en lekkasje i radiatoren, må den skiftes. Stram eller erstatte noen slanger lekker. Hvis vann kommer fra forsiden av motoren, er det vannpumpen, og hvis det er til siden, frys-pluggen. Hvis det er vann som kommer ut av brannmuren på fordamperen kondens port, er ovnen kjernen lekker. Hvis det ikke kommer vann ut av senteret bakkant av motoren, er den bakre fryse pluggen mellom motor og girkasse dårlig. Hvis vannet vises rundt inntak manifold, da pakningen må skiftes ut.
3

Fjern trykket tester hvis det var ingen lekkasjer. Start motoren og la den varmes opp til normal driftstemperatur. Bruk temperaturproben og sjekke temperaturen på alle deler av radiatoren leter etter kalde flekker. En kald flekk indikerer en blokkering.
4

Hold sjekke motortemperatur mot dash måleren hvis det er én. Når motoren har nådd normal verdi, kontrollere temperaturen av frostvæsken i radiatoren eller reservoaret. Hvis termostaten fungerer, bør væsken plutselig blir varmt, rundt 195 grader. Hvis motoren fortsetter å varme opp og radiatoren væsken har ikke endret seg dramatisk mellom 195-215 grader, slå av motoren og sett på termostaten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63923.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer