Hvordan vet jeg om jeg har en Cracked Intake Manifold?

Inntaket manifold sitter på toppen av motoren er en integrert del av selve motoren. Sprekker i manifold kan føre til vakuum og kjølevæske lekkasje. Moderne inntak er ikke lenger laget strengt fra metaller, som aluminium, men er ofte formet av høy temperatur plast forsterket med metall i visse tilfeller, eller ingen metall i det hele tatt i andre. Etter hvert som de blir utsatt for varme og kalde sykluser på grunn av at motoren stiger fra omgivende kalde til varme driftstemperaturer over tid manifoldene blir sprø. Økte dreiemomentet, fra ting som for eksempel hard akselerasjon, kan knekke en sprø inntak. Du trenger
lommelykt
Inspeksjonsspeil
Socket sett (valgfritt)
Forgasser rengjøringsmidler
Vis flere instruksjoner
en

Se under bilen etter tegn på en kjølevæske lekkasje. Hvis det er noen kjølevæske vanndam på bakken under motoren, eller flekker på undersiden av motoren, følger den oppover til kilden. Du må kanskje lommelykten og inspeksjon speil for å søke på riktig måte. Oljelekkasjer tendens til å trekke skitt til dem og vises som områder som er langt filthier enn den omkringliggende motor. Kjølemiddelsjekk tendens til å forlate hvite rester bak.
2

Løft panseret og bruke lommelykten og inspeksjon speil for å visuelt inspisere hele overflaten av inntak manifold. Avhengig av hvilken type bil du har, må du kanskje fjerne en motordekselet, eller luftfilter inntak som kan eller ikke kan kreve bruk av en socket sett. På noen biler kan det være nødvendig å flytte slanger eller vakuum linjer bort for å se hele overflaten av inntak. Vær spesielt oppmerksom på de områdene foran og bak der kjølevæskeslanger feste, spesielt termostaten godt. Hvis du ser noen tegn til tap av kjølevæske, rense området, start motoren og overvåke området for å se om en sprekk blir synlige.
3

Overvåk kjølevæske nivå, motorolje tilstand og fargen på eksosen din. Hvis du mister kjølevæske, er det enten lekker eksternt eller internt. Eksterne lekkasjer vil ha blitt funnet i ett eller to trinn. Interne lekkasjer vil bli tydelig enten i hvit eksosrøyk når motoren er driftsvarm, eller gjennom motorolje misfarging. Hvis oljen begynner å ta på fargen og konsistensen av melkesjokolade, har du en intern kjølevæske lekkasje. Hvis eksosen er hvitt, er lekkasje enten i topplokk eller i innsugningsmanifolden. En profesjonell kraftige linjen automotive tekniker kan utføre diagnostisk test for å finne ut hvor lekkasjen er til stede.
4

Start motoren og overvåke motoren gå på tomgang. Hvis motoren går på tomgang dårlig, grovt eller med en hastighet som er unormal, kan du ha et vakuum lekkasje. Ta forgasseren renere og spray vakuum ledningskoblinger lett. Hvis motoren gå på tomgang endringer når spray kontakter de tilkoblinger, har du et vakuum lekkasje. Inspisere linjene og vakuum tilkoblinger på manifold å finne lekkasjen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63668.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer