Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel oljeskiftintervaller

Bytte av motorolje er en elementær ferdighet for enhver motorsyklist. Hvor ofte du endrer olje avhenger i stor grad på din kjørestil. Daglig pendling tendens til å være mindre krevende på motoren sammenlignet med akselerasjon som kreves for racing eller spor ridning. Under slike situasjoner kan erstatte olje hver 500 miles være gunstig. Men oljeskift er bare en del av ligningen. Etter produsentens vedlikeholdsprogram vil sikre at alle deler får den oppmerksomheten de trenger. Identifisere Periodiske vedlikeholdsintervaller

periodiske vedlikeholdsintervaller er satt av sykkelens produsenten, et diagram detaljering sykkelen din tidsplan kan bli funnet i brukerhåndboken. Disse serviceintervallene er ment å gi forebyggende vedlikehold, utskifting av vitale væsker og forbruksdeler - bremseklosser og tennplugger - og for å identifisere potensielle komponentfeil. Periodisk vedlikehold er best utføres av forhandlerens serviceteknikere, som de er en direkte link til produsentens garanti avdeling og deler er generelt til disposisjon. Du kan utføre dine egne vedlikehold hvis du er mekanisk tilbøyelig, men investere i en fabrikk service manual. Hvis det oppstår et problem, mange forhandlere er nølende til å sende inn et garantikrav for en sykkel de ikke har jobbet på.
Den første tjenesten

første serviceintervall er vanligvis satt på de første 600 til 1000 miles, og er ansett som den viktigste. Motorolje og filter vil bli endret, skylle ut eventuelle metallspon opprettet i motoren under break-i prosessen. Teknikeren vil også inspisere alle deler av sykkelen for forsvarlig drift og sjekk for lekkasjer i olje, drivstoff-og kjøleanlegg. De fleste feil eller mangler i maskinen er kjent og løses av forhandleren på dette tidspunktet.

Minor serviceintervaller

Minor tjenester vanligvis innebære endring av motorolje og filter, inspisere bremsesystem (inkludert bremseslanger, rotorer og pads), se etter lekkasjer i olje, drivstoff eller kjølevæske systemer, og sjekke det elektriske systemet for riktig ladespenning. Teknikeren kan også erstatte de tennplugger og luftfilter på dette tidspunktet. Mindre tjenester er ofte satt på 4000 til 14000 miles og igjen på 18 000 til 22 000 miles.
Større serviceintervaller

Ofte anbefales på 16.000 og 24.000 miles, store tjenester krever at ventilklaringen blir kontrollert og justert, om nødvendig, og at styringen hodet lagrene er inspisert og smøres eller skiftes ut. Disse oppgavene er tidkrevende og dyrt, men er nødvendig for den langsiktige resultatene av motorsykkelen.

Valve clearance, eller avstanden mellom cam og ventilene, må sjekkes. Overdreven klaring forårsaker strømbrudd, overoppheting og motorstøy. Prosessen krever å få tilgang på ventiler i motoren, noe som ofte innebærer at brennstofftanken og karosseri må fjernes. I noen tilfeller må selve motoren som skal fjernes. Etter dette er gjort, er clearance målt og shims er lagt for å bringe ventilen tilbake innen spesifikasjonene.

Styrekrone lagrene tillate forgaffelen dreie jevnt. For å få tilgang til lagrene, øvre og nedre trippel klemme som forbinder gaffel, må hjulet og styret bli fjernet. Teknikeren vil inspisere lagrene for skader, og erstatte dem om nødvendig, før smøring dem og installere den fremre enden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106442.html

Previous:
Next:

motorsykler