Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Generell Motorsykkel Vedlikehold

Riding en motorsykkel er en morsom, spennende og avslappende tidsfordriv for mange. Mens motorsykkelen ikke gi dens eier mange timer med glede breezing nedover motorveien, eller en økonomisk måte å pendle til arbeid, det kommer også med mange oppgaver. Generell motorsykkel vedlikehold er en slik ansvar. En godt vedlikeholdt motorsykkel er også en tryggere motorsykkel, noe som vil føre til flere timer på veien og færre timer i garasjen. Dekk

Dekk er den viktigste delen av generell motorsykkel vedlikehold. Motorsykler lene gjennom kurver, så dekkene må ha god mønsterdybde og riktig lufttrykk. Motorsykkeldekk er spesialdesignet for stilen på motorsykkel og den type ridning motorsykkelen eieren planer om å gjøre.

Motorsykkelforhandleren vil kunne sikre at motorsykkelen er utstyrt med de riktige dekkene i henhold til din kjørestil og hvilken type motorsykkel du eier. Når du har de riktige dekkene, sjekk dem ofte.

Nye dekk, ikke bare gamle dekk, kan gå lavt, noe som vil påvirke hvordan motorsykkelen håndterer og lener seg gjennom kurvene. Gi dekkene en rask sjekk før hver tur og undersøke dem nøye minst en gang i måneden. Skifte dekk umiddelbart dersom slitebanen er slitt eller det er noen sprekker eller buler i dekket selv.
Smøremidler

Riktig oljenivå og tilstand er avgjørende for motorsykkel motor. Hold en logg på oljeskift, holder seg strengt til riktig type olje og skifte olje i henhold til produsentens anbefalte planen. Hvis du ri på motorsykkelen spesielt hardt og fort, kan det være lurt å skifte olje oftere enn anbefalt.

Kontroller oljen før du kjøre motorsykkelen. Hvis det blir mistenkelig lavt mellom endringer, se etter lekkasjer, og reparere dem umiddelbart. Dersom motorsykkelen har mye miles på det, kan det være å bruke mer olje. Kontroller at du har en back-up forsyning til toppen av det hele mellom endringer.

Kontroller bremsevæske nivå etter flere turer, eller hvis motorsykkelen har sittet på en stund. Dra aldri en motorsykkel ut av garasjen etter vinteren og hoppe på. Sjekke alt før du rir. Det tar bare noen få minutter, og det kan redde livet ditt, eller noen andres.
Generelle vedlikeholdet.
P Hvis motorsykkelen har stått ubrukt i en stund, for eksempel gjennom vinteren, vil den trenge en god vask og polering før du starter din ridning sesongen. Dette er et godt tidspunkt å gå over sjekkliste over ting å undersøke. Sjekk sykkelen over fra front til rygg, og refererer til loggen din for å se når olje, plugger eller batteri ble endret.

Undersøk dekkene som du vasker sykkelen. Hands-on vask hjelper deg granske hver tomme av motorsykkelen. Vask og polering er også viktige skritt generelt motorsykkel vedlikehold, som å holde motorsykkelen vasket og rydde bidrar til å bevare malingen og holde motorsykkelen ser sitt beste.
Avhengig Motorsykkel Type |

Noen motorsykler er kjededrevet mens andre er akselen drevet. Dersom din sykkel er utstyrt med et kjede og tannhjul, raskt undersøke dem før hver tur. Kontroller at tannhjulet har ingen chipped tenner og at kjedet er stramt.

Gi kjedet og tannhjulet en mer grundig undersøkelse minst en gang i måneden, eller mer, avhengig av din kjørestil. Hvis du tar av hardt, eller skifte hardt gjennom girene, kan kjeden strekke seg, noe som kan føre til slitte koblinger som er utsatt for brekkasje. Riding på grusveier, skitt eller olje kan føre til en opphoping på kjetting eller tannhjul. Tennene på tannhjulet og leddene i kjeden må være rent for optimal ytelse.

Plasser sykkelen på buken stativ eller en jack stå og rotere bakdekket å slå tannhjul og kjede. Hvis kjedet virker strukket eller har slitt koblinger, erstatte den umiddelbart. Sjekk tannhjulet å sørge for at ingen av tennene ser ut til å være slitt eller ødelagt. Slitte eller ødelagte tenner på tannhjulet kan få kjedet til å skli.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106459.html

Previous:
Next:

motorsykler