Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Basic Deler av en Mini Motorsykkel

Mini motorsykler, som er opptil en fjerdedel av størrelsen på en full-skala motorsykkel, har vært umåtelig populær siden tidlig på 1960-tallet, og er tilgjengelig i dag i et bredt spekter av stilarter. Selv ikke så teknisk avansert som en full-size motorsykkel, de deler en god del felles komponenter. Frame

Den grunnleggende mini motorsykkel rammen er konstruert ut av stål eller aluminium rør som er bøyd og sveiset sammen for å danne en dobbel-vugge type ramme. Den 196cc Warrior fra Baja Motorsport er et godt eksempel. Mini skitt sykkel rammer er rett og slett mindre versjoner av de som finnes på større skitt sykler, og er nesten identiske. Pocket bike rammer, som er miniatyr sport sykler, som likner mer på sine full-size kolleger ved å benytte en tube espalier-type ramme. Pocket bikes også innlemme kroppen fungerer, eller Fairings, for å fullføre den aerodynamiske utseende av en full-size sport sykkel.
Suspension

Mest mini motorsykler ikke benytter noen form av suspensjon med bakhjulet blir montert fast på rammen med gaffelen og styret dannet fra solide stenger. Luftfylte dekk gir den eneste form for støtdemping for de fleste mini sykler. Mini skitt sykler og større lomme raketter, men kan være utstyrt med noen form for fjæring, så som teleskopiske gafler. Styret om disse syklene er ofte montert fra stigerør på trippel tre eller vises som clip-on-type håndtak festet til forgaffelen.
Powertrain

Mini motorsykkel motorer er generelt mindre 49cc enheter, som ofte er tilpasset fra plen og hage utstyr. Disse motorene er parret for sentrifugalkrefter clutcher, som slår bakhjulet med bruk av en drivkjede. Med økningen i mini motorsykkel popularitet, har flere produsenter introdusert sin egen spesialbygde motorer. Varierer mellom 49 til 125cc og to-eller fire-takts ensylindret variasjoner, disse relativt enkle motorer er i stand til propelling en mini motorsykkel til hastigheter på nesten 70 mph.
Bremser

Tidlig mini motorsykler ansatt tromme type-bremser eller bremser avledet fra sykler, som var tilstrekkelig for de med lavere ytelse produksjon av motorer. Moderne mini motorsykler nå innlemme kabel-aktiverte plate-type bremser som tillater en høyere grad av pålitelig nedbremsing. Disse bremsesystemer er vanligvis montert på enten foran eller bak rattet, men er sjelden utstyrt i begge ender.
Modifikasjoner

Endre mini motorsykler krever bare en grunnleggende forståelse av mekanikk og kan være en morsom hobby. Et stort utvalg av ettermarkedet deler har blitt tilgjengelig for de fleste mini motorsykler, slik at eieren til å øke ytelsen til motoren lett. Store boringen byggesett, som øker den indre forskyvning av motoren, samt oppgraderte forgassere kan øke kraften og topphastighet av en mini-sykkel. Bedre dekk, for eksempel racing slicks, er også tilgjengelig og gir bedre veigrep og manøvreringsegenskaper.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106452.html

Previous:
Next:

motorsykler