Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Lover på Mini Motos

Mini motos og pocket bikes er miniatyr motorsykler, ofte måler mindre enn en fjerdedel skala fra en full størrelse motorsykkel. Mini motos har vokst svært populær som en modus for billig transport, på grunn av sin lille størrelse og relativt høy ytelse. Nye lover har blitt satt på plass i mange stater og fylker til å regulere disse mini motorsykler. Hva er en Mini Moto?

En mini moto, eller pocket bike er en miniatyr motorsykkel som vanligvis drevet av en gass eller elektrisk motor, med forskyvninger som strekker seg fra 49 til 125cc. De fleste gass-drevne mini motos er av en liten forskyvning single-speed to-eller fire-takts motor som er koblet sammen med en kjedet til bakhjulet. Disse motorene er ofte funnet på grunnleggende verftet utstyr og kjøre på vanlig bensin. Elektrisk mini motos bruker et lite batteri og elektrisk motor til fremdrift. Mini motos er tilgjengelig i en rekke stilarter, med sport sykkel typen er mest vanlig.
Behov for å regulere Mini Motos

Mini motos er vanligvis solgt som off- road eneste kjøretøy, noe som betyr at de ikke er lovlig for bruk på offentlig vei og motorveier. Imidlertid har nyere modeller har blitt produsert og er utstyrt med lykter, hale og bremselys, blinklys, og speedometers med den hensikt å bli street-legal. Disse mini motos blir ofte solgt som scootere, som er definert som kjøretøy som opererer på små hjul og utnytte en lav-drevet bensinmotor, og ofte er representert som en motorisert skateboard med styret.

California og Mini Moto Classifications

California Vehicle Code 400 (a) klassifiserer pocket bikes og mini motos som motorsykler, er som enhver motorvogn å ha et sete eller sadel som brukes av rytteren og er utformet for å reise på ikke mer enn tre hjul og veier under 1500 kg. California kjøretøy code 405 definerer videre et mini moto som en "motordrevet syklus", som er en motorsykkel drevet av en motor med et volum på 150CC eller mindre. Hva disse kodene koke ned til er at en mini moto operatør må registrere bilen som en motorsykkel, har en offentlig utstedt motorsykkel godkjent lisens og bruke passende verneutstyr. Men som de fleste mini moto produsenter ikke plassere Vehicle Identification Codes (VIN) på sine produkter, gjør California Department of Motor Vehicles ikke tillate mini motos som skal registreres.
Andre stater syn på Mini Motos

California er ikke den eneste staten å vise mini motos som motorsykler. Pennsylvania klassifiserer både en motor scooter (motorisert skateboard) og en motordrevet syklus som motorkjøretøy som krever registrering og lisensiering til å operere på offentlige veier og fortau. I tillegg krever Tennessee motordrevne syklus operatørene å ha en M-Limited påtegning på sine førerkort. Skulle en mini moto være registrert og drives på offentlig vei, blir brukeren bedt om å overholde alle trafikkregler og kan bli pålagt å bære forsikring.
Universal hjelm lover

De fleste stater har en universell hjelm lov som krever at alle motorsykkel og motordrevne syklus operatører og passasjerer å bære Department of Transportation godkjent hjelm. Arkansas, Florida, Kentucky, Louisiana og Texas krever bare operatører yngre enn 20 å bruke hjelm. Som i 2009, er hjelmer ikke lovpålagt i Idaho, New Hampshire, Iowa og Colorado.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106456.html

Previous:
Next:

motorsykler