Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Typer av Harley-Davidson Bikes

I mer enn et århundre har nervepirrende banke av Harley-Davidson underskrift 45-graders V-twin motor vært hymne av den åpne veien. USAs to hjul kronjuvelen, Harley-Davidson Motor Co, har påvirket generasjoner av ryttere med en lang rekke motorsykler. I dag, bærer hver av motorsykler sin arv samtidig som den tilbyr en distinkt personlighet. Historie

Harley-Davidson Motor Co ble grunnlagt i 1903 av William Harley og Arthur Davidson. Arthur brødre, Walter og William, skulle senere bli med i selskapet. Selskapet først produsert små fortrengning ensylindret motorsykler. Den første glimt av det som skulle bli Harley-Davidson underskrift motor ble vist på 1907 Chicago Automobile Show. Fortrenge totalt 879.7cc (53,68 cubic inches), v-twin produsert om lag 7 hestekrefter, nesten dobbelt så mye strøm som den forrige motoren. Siden da har de reviderte utgaver av v-twin motor blitt brukt av nesten alle motorsykkel Harley-Davidson har produsert.
Funksjoner

I de tidlige dager, en potensiell kunde oppmerksomhet ble trukket mot en race-vinnende motorsykkel, noe som gjør konkurransekjøring viktig for å lykkes med en nystartede motorsykkel produsenten. Mange av Harley-Davidson modeller, som for eksempel Sportster, ble utformet med denne intensjonen i tankene. Racing, var imidlertid bare ett sted som Harley-Davidson bygget motorsykler. Ved 1940-tallet, ble langrenn touring med motorsykkel vokser i popularitet og Harley-Davidson hadde motorsykler å passe regningen. Disse tidlige touring sykler ble drevet av store stempelmotorer og utvalgte fasiliteter som saddlebags og frontruter.

Typer

Moderne Harley-Davidson motorsykler faller inn i fem kategorier : Sportster, Dyna, Softail, Touring og Revolution. Jo mindre Sportster ble introdusert i 1957 som en konkurransedyktig rase sykkel og ble svært vellykket i flat-track racing. Touring sykler er designet for langdistanse riding og er tilgjengelig i to forskjellige design: Road King og Glide serien. Road King hyllest til 1940 'touring sykler, med en stor lyskaster med en frontrute og salveskene. Glir kjennetegnes ved sin batwing kåpe, harde salveskene og andre fasiliteter som CD-spiller og CB-radioer. Softail modeller etterligne utseende tidlige stive halen motorsykler, og tilbyr komfort og ytelse gjennom bruk av skjult bakhjulsoppheng system. Dyna-serien, som ble introdusert i 1971, melds en mindre, mer fleksibelt ramme med kraften til en stor v-twin. The Revolution serien skiller seg fra resten av besetningen, med en drastisk redesignet væskekjølt motor.
Breaking Tradition

Harley-Davidson, i et joint venture med Porsche, jobbet med å utvikle en banebrytende motor. Resultatet ble en 1250 cc motor som brøt vekk fra den tradisjonelle v-twin oppsett brukt siden 1907. Med en 60-graders sylinder vinkel og væske-avkjøling ble Revolution motoren introdusert i 2001 med VRSCA V-Rod. Konkurrerer mot fremveksten av muskel sykler fra andre produsenter, var V-Rod den første av de Revolution modeller og var ment å utvide Harley-Davidson appellerer til forskjellige markeder.
Buell Motorcycle Co

En oppdeling av Harley-Davidson Motor Co, ble Buell Motorcycle Co opprinnelig skapt av Erik Buell, en tidligere Harley ingeniør. I motsetning til den klassiske cruiser-stil motorsykler produsert av moderselskapet, fokuserer Buell på å utvikle harde kanter sport motorsykler. Buell har vist seg en seriøs utfordrer i markedet med innovasjoner som bruker rammen som drivstoff tank og montering av eksosanlegget under motoren for å senke tyngdepunktet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106480.html

Previous:
Next:

motorsykler