Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Deler av en firetaktsmotor

De fire-takts motor er hjertet av de fleste moderne motorsykler. Selv om fire-takts motorer er tilgjengelige i forskjellige forskyvninger og sylinder ordninger, deres grunnleggende komponentene er de samme. Topplokk

Også referert til som den øverste enden, til topplokkets huser stempler, ventiler, vippearmer og kamaksler.
Ventiler
< p> Et par ventiler, som brukes for å styre brensel inntak og-uttak, blir styrt av et sett av fingre ved kamaksel kalt fliker. Som innløpsventilen åpnes, blir en blanding av brennstoff og luft fra forgasseren trekkes inn i sylinderen. Eksos ventilen blåser det brukt luft /drivstoff blandingen etter forbrenning.
Kamaksel

Vanligvis kjede eller tannhjulsdrevne, de kamaksel spinn, bruke sine lapper til betjene de rocker armene. Disse åpner inntak og eksos ventiler ved forhåndsinnstilte intervaller.
Bilder Piston

Stempelet reiser opp og ned i sylinderen og komprimerer luft /drivstoffblandingen bli antent av en tennplugg. Den forbrenningsluft kraft driver stempelet nedover. Stempelet er festet til en tilkobling stang av en gripestiften.
Veivaksel

veivaksel består av en venstre og høyre svinghjul koblet til stempelet er kobler stang ved en sveiv pin, som roterer for å skape stempelets opp-og-ned-bevegelse. Den cam kjedehjul er montert på veivakselen, som kontrollerer kjeden som driver kamakselen.
Transmission

Overføringen består av et sett med tannhjul som konverterer rotasjonshastigheten til veivakselen inn i dreiemoment. Overføringen er engasjert av clutch og fører til at motoren sprocket å spinne på den konverterte ratio, trekke kjedet og til slutt forårsaker bakhjulet å spinne som kjeden trekker bakre tannhjul.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106481.html

Previous:
Next:

motorsykler