Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sette opp Suspension på sportssykkel Motorsykkel

Riktig justere sportssykkel suspensjon for vekten din er avgjørende for å maksimere ytelsen til motorsykkelen. Uansett om du har lager suspensjon eller har investert tusenvis i en ettermarkedet oppsett, må du på et minimum justere forspenning /sag for vekten din. Denne artikkelen gir en oversikt over dette enkle, men ofte oversett, prosedyre. Du trenger
Motorsykkel (denne artikkelen forutsetter at du rir en sportssykkel)
Et par venner til å hjelpe er fint, en på minimum
Papir og blyant til å skrive ned tallene
En linjal at tiltak i metriske (millimeter)
Vis flere instruksjoner
en

RIDER SAG er avstanden suspensjon komprimerer under vekten av rytteren på sykkelen, i gir, i ridning stilling. Målet er å sette (for både bakhjulsopphenget og forhjulsoppheng) våren /sjokk forspenning slik at vi har den optimale Rider Sag. I tillegg vil vi en optimal gratis SAG, som er avstanden suspensjonen komprimerer under vekten av sykkelen alene og uten rytter. Til slutt ønsker vi å måle stiction, som er variansen i suspensjon komprimering som skyldes friksjon av suspensjon komponenter. Hvis ideen om stiction høres forvirrende, les videre og det vil være veldig tydelig når du tar målingene
2

Fjæring bak:. Begynn med bakhjulsopphenget. Først må du måle Full forlengelse. Uten et senter stativ, må du støtte sykkelen ved rearsets eller har dine hjelpere løfte sykkelen. Du vil for sykkelens svingarm å falle og utvide fritt og fullt. Deretter måler fra et bestemt punkt på axel mutter til et bestemt punkt på hjelperamme eller bak kroppen fungerer. Har samme person måle hver gang, og være meget nøyaktig. Kanskje sette et stykke tape på halen over axel og markere en linje på den slik at du kan måle fra samme punkt. Hvis kroppen din jobb er rase plast og er litt spinkel, prøve å finne en plass på fundamentene i stedet. Du vil at målinger for å være svært nøyaktig. Alltid ha den samme personen ta hver måling (for å sikre konsistens).
3

Deretter må du måle bakhjulsoppheng Gratis Sag, som er den sag av sykkelen under sin egen vekt. Hvis du skulle bare stå opp sykkelen og måle det, vil du få inkonsistente tall fordi bakhjulsopphenget ville bosette seg i litt forskjellige posisjoner hver gang. Dette er på grunn av stiction i suspensjonen. For å veie opp for stiction, må du ta to målinger og gjennomsnittet de to. Først med sykkelen hviler på sin egen vekt, og noen støtter den i front for å holde det nivået, trykk ned veldig hardt på baksiden og la den stige opp veldig sakte /forsiktig før det legger. Ta en måling når den legger seg. Neste, løft opp på halen og la det avgjøre ned svært langsomt og forsiktig. Mål igjen i denne stilling. Gjennomsnittlig disse to for å få gratis Sag. Forskjellen mellom de to målingene er bakhjulsopphenget stiction. Hvis stiction er mer enn ca 5mm på baksiden, det er for mye stiction og du bør ha suspensjonen service.
4

slutt, må du måle bakhjulsoppheng Rider Sag. Dette gjøres på samme måte som du målte Gratis Sag, men med dere som sitter på sykkelen (i fullt utstyr, i en aggressiv kjørestilling). Igjen, må noen på forsiden. Da har din hjelper som tar målinger ta de to målingene å gjøre rede for stiction. Følg samme fremgangsmåte som du gjorde for Free Sag. Igjen, være veldig presis.
5

Klikk på bildet for eksempel tall. For bakhjulsopphenget, disse er tallene du ønsker å se ... ~ 5-10mm Gratis Sag og ~ 30mm Rider Sag. Selvfølgelig vil de faktiske målingene forskjellig, men det er den type sag du ønsker å se, til slutt.
6

å justere Rider Sag, varierer sjokket forspenning ved å vri den store koblingen som presser mot bakre støtdemper våren. Du vil sannsynligvis trenge et spesielt verktøy for å snu denne koblingen, og det vil kreve betydelig kraft siden våren er under mye press
7

forstillingen:. On dine forgaffel, er det den samme prosessen . Det er lurt å måle fra et fast punkt på gaffelen (for USF, eller opp-ned gafler) eller styringen hodet. Bruk tape til å markere en linje, hvis det hjelper. Og måle svært nøyaktig, akkurat som du gjorde for baksiden.
8

For USF grensesnitt, kan du også bruke et sett med målepunkter å bare måle den indre gaffel tube (skinnende krom område) på gaffel. Dette er det enkleste stedet å mesure hvis du har USF gafler.
9

For forgaffelen, er du skyte for ~ 15-20mm Gratis Sag og ~ 35mm Rider Sag.
10

å justere Rider Sag på forsiden, varierer gaffelen forspenning ved å slå de store nøtter på toppen av hver gaffel tube. Pass på at du justerer hvert rør i samme retning med samme beløp. Ikke bekymre deg om det ikke er akkurat det samme, men prøv å holde dem tilsvarende.
11

Angående stiction på forsiden, blir vi fortalt av suspensjon guruer som noe> 10mm er en rød flagg. Merk at dette er gratis Sag stiction. Ved måling Rider Sag, og gaffelen er mer komprimert, vil du sannsynligvis se mer stiction, og det er greit.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106226.html

Previous:
Next:

motorsykler