Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Wheelie Motorsykkel

Denne artikkelen beskriver hvordan du wheelie din motorsykkel eller sportssykkel. Anken av ridning wheelies kan bare forstås ved å faktisk gjøre dem selv. Det er bare enormt moro. Men den bærer med seg en betydelig risiko. Så gir opp, ta deg god tid, og ikke la det gøy å slå inn et kostbart eller smertefullt accident.Note at i de fleste jurisdiksjoner, wheelies er ulovlig og du kan møte en rekke kostnader dersom du utføre slike stunts på offentlig vei. Vennligst velg et passende sted, og et passende tidspunkt. Viktigst, gir opp. Dette er særlig relevant for noen form for motorsykkelkjøring, men særlig for stunting eller høy-risiko riding. Full lær, hjelm, hansker og støvler ... du vil ikke bli lei. Til slutt, ta deg god tid som du lærer. Begynne i det små, gå sakte, og du vil bli overrasket over hvor raskt du fremgang. Du trenger
Motorcyle (fortrinnsvis en sportssykkel eller en standard, kryssere og touring sykler vil være mye vanskeligere å Wheelie på grunn av vekten)
Verneutstyr (lær, hjelm, hansker, støvler)
Egnet veien (helst ikke-offentlig, vekk fra trafikk og hindringer)
Vis flere instruksjoner
en

First sikre et egnet sted, et trygt sted vekk fra folk, hindringer, trafikk, etc. Deretter sikre at du er rettet opp så du bør alltid være ... fortrinnsvis lær, men absolutt hele ansiktet hjelm, hansker og støvler. Du bør allerede være ganske komfortabel på sykkelen du rir. Hvis sykkelen er nytt for deg, få litt plass før du tar på wheelies. Det er ideelt å lære /øve wheelies på en mindre sykkel, eller en dirt sykkel. Hvis du nettopp har begynt med dette på den nye CBR, GSX-R, R6, R1, etc. ... kan du ta det sakte. Det ABS plast er latterlig dyrt.
2

å begynne, vil du bli komfortabel med å løfte forhjulet bare litt ... bare Lofting foran og deretter forsiktig la det avgjøre. Målet er å ikke bare få komfortabel med fronten vei inn, men også for å være i full kontroll, og for å være meget glatt. Ikke fiksere på asfalten foran deg, men se opp og fremover.

Å komme i gang, få en rullende start i første gir, så greit, men raskt rulle på full gass. Front bør løfte når du krysser makt band for sykkel (ca 6,000-8,000 RPM for de fleste sportssykler). For de fleste sportssykler, trenger du ikke å dra eller riv fronten, og du trenger ikke sprette eller våren gaflene. Dersom din sykkel nekter å løfte, må du kanskje lukke gassen for å tvinge gaflene å komprimere litt, så raskt re-åpne den å dukke opp foran.
P Som fronten kommer opp, jevnt lette tilbake throttle. Ikke hogge gass og smeller foran til fortau. Det er ikke bare opprørende til deg og sykkelen, er det en sikker måte å bli slitt før tiden din gaffel sel. Øv jevn kontroll på gassen. Det er den mest verdifulle verktøy på motorsykkelen (og det er absolutt ikke begrenset til wheelies).

Practice denne typen power-on, svært lav wheelie, mange ganger. Du vil bare knapt få fronten av bakken, hold det litt, deretter forsiktig avgjøre det. Du vil finne at du vil holde akselererende, og du vil til slutt gå tom for turtall, så vær sikker på at det er avgjort før det skjer. Og igjen, holde utkikk opp og frem.
3

Når du har lavt strømforbruk wheelie veldig greit under kontroll, gjenta samme prosedyre, men at fronten til loft bare en fot eller to høyere. Bli komfortabel med den følelsen, og som før fokus på glatt og være i full kontroll. Husk å holde utkikk opp og ut. Som en forholdsregel, og for å danne en god vane for senere, holde høyre fot svevde over den bakre bremsepedalen. Senere, i tilfelle heve deg foran for høy og må avgjøre det, kan du bruke bakbremsen for å spare looping sykkelen.
4 p Som du øve ovenfor, vil du legge merke til at du fortsetter å akselerere (og kjøre ut av turtall). Dette skjer fordi du må bruke akselerasjon av sykkelen for å holde fronten løftes. Og det er litt av et problem, fordi du kan ikke bare holde akselererende. Til slutt, må du skifte gir, som du sikkert kan gjøre i løpet av wheelie, men som bare forlenger problemet. Så har du to valg: Du kan enten gjøre opp sykkelen før du går tom for turtall (eller når du gjør), eller du kan ta med fronten opp til balansepunktet (høy nok til at du trenger ikke fortsette å akselerere for å holde opp foran).
p Dette kommer til å kreve mye trening, så gå sakte og forventer læringsprosessen til å ta tid. Det er ikke noe du vil mestre i en enkelt (eller noen) økter. Som du fremgang, vil du finne at du kan sitte på en respektabel wheelie uten noen gang å nå balansepunktet, men du vil alltid være begrenset av turtall på sykkelen din (selvfølgelig, kan du skifte gir, men det er egentlig ikke trygt å bli zooming sammen på bakhjulet på 100 mph). Så som du øver, føler for at balanse punktet, men alltid dekker baksiden brems. Og som du kommer nærmere, og dine wheelies er høyere, faktisk trykker tilbake brems og få en følelse for hvor mye press det tar, og hvordan det føles på sykkelen. Praksis heve fronten med gassen, og trykke på bremsen for å senke den.
5

Nå har du lært at wheelies er alle om gasskontroll. Det er veldig subtil, men det er viktig at du mestrer dette for å kontrollere loft, wheelie, og landing. Du vil også lære at retningskontroll er begrenset med forhjulet værs. Du kan fortsatt snu, men ikke veldig effektivt. Lene vekten betraktelig til den ene siden eller den andre. Eksperimentere med dette for å se hvor mye (eller hvor lite) kan du variere retningen på din egen sykkel.
6

Når du har praktisert ovenfor for mange økter og har god komfort med det, neste du 'll ønsker å utforske clutch-up wheelie. Bruke clutch er virkelig den enkleste og mest effektive måten å starte wheelie. Hvis du bare rulle gassen som du har gjort, du bruker mye av RPM, distanse og hastighet bare for å få forhjulet løftet. Men ved å bruke clutchen, kan du raskt få fronten opp, og kan gjøre det på kortere tid /distanse, og generelt ved lavere hastigheter. Også, kan du lettere få fronten værs i 2. eller 3. gir, selv om sykkelen din ikke har nok strøm til å drive wheelie (throttle only) i de girene.
7

å begynne clutch-up wheelies , fra en rullende start i 2. gir ved ca 5,000-7,000 RPM, uten rulle av gass, bringe clutch i omtrent halvveis (egentlig trenger ikke å dra den helt tilbake), så bare la det gå. Som du tar inn clutchen til halvveis stilling, din RPM vilje rev opp et par tusen, slik at når du slipper clutchen, det er en bølge av energi og opp kommer foran. Herfra er det alt gassregulatoren ... mer gass for å løfte mer, mindre å stødig det. Igjen, ikke hogge det brått hvis alt du ønsker er å avgjøre det litt, ellers vil du smelle fronten til fortau. Vær forberedt på fronten for å komme opp mye mer brått og raskt når du bruker clutchen. Husk å dekke bakbremsen. Eksperimenter med turtallet på sykkelen din.
8

Når du har litt komfort med clutch-up wheelies, finner du de er mye lettere å utføre. Herfra er det bare praksis og tid til å lære å nå balansepunktet (hvis du ønsker). Etter at du mestrer dette, kan det være lurt å utforske stående opp på knagger (heller enn å gjøre dette fra sittende stilling). Og for hardcore stunters, er det mange andre varianter. Men det er et annet emne, antar jeg (og en som jeg verken kvalifisert eller tilbøyelig til å tilby).
9

Så ha det gøy og ta det sakte, og du vil finne det er virkelig mye moro å leke med wheelies. Vær trygg og smart om tid og sted. Hold rettet opp. Og husk å bare ta deg tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106225.html

Previous:
Next:

motorsykler