Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Sidecar History

Sidecars, de vedlegg til motorsykler som gjør at en passasjer å ri sammen, debuterte ikke lenge etter motorsykler begynte å rulle over landets veier. Sidecars har et enkelt hjul på en side av sin base med den andre siden er festet til en motorsykkel. De har ingen motoren selv, men blir slept av motorsykkelen. Tidlige Sidecars

En sidevogn ble først nevnt i januar 1903 i en tegneserie tegnet av George Moore for "Motor Cycling" i en britisk avis. Ved utgangen av måneden, eid WJ Graham patent på design. De tidligste sidevogner var laget av flettet, noe som tillot dem å legge så lite vekt som mulig til motorsykkelen. De så ut som stoler med hjul.
Design Endringer

Denne tidlige versjonen begynte utvikling. Materialer endret og sidecars viste laget av tre eller stål. Deres form begynte å endre seg og begynte likner lavere, lengre versjon omtrent som moderne sidevogner. Produsenter deretter begynte å legge sine sidevogner, noe som gjorde dem mer attraktive for kvinner og barn å ri i.
to-Wheel Drive

Selv normalt ikke en del av en sidevogn, til en tidlig versjon tillatt for sidevognshjulet bli drevet av motorsykkelens motor. Denne utformingen synes å ha utviklet seg uavhengig på samme tid både Sovjetunionen og Storbritannia i 1929. Det var et populært design for racing som krevde passasjeren i sidecar å styre den sammen med føreren av motorsykkelen.
Sidecars i WWII

Sidecars var populære i andre verdenskrig, særlig blant tyskerne, russiske og britiske tropper. Motorsykler, også med sidevogn, var mindre mål og mer kvikk enn lastebiler eller biler. Den populære sidevogn blant tyskerne ble produsert av Steib Company, som ble grunnlagt i 1914. WWII sidevogner hadde en annen design fra sine tidligere forgjengere som ble laget av presset stål rammer. Den nyere utforming hadde en underliggende ramme laget av stålrør som gjorde rammen sterkere og bedre i stand til å håndtere stress av krigstjeneste.
1950

1950, den Steib selskapet solgt mer enn 90 prosent av sidevogner i verden. Dette likestilles med produksjon av ca 50 sidevogner hver dag. Andre selskaper begynte snart å chip bort på markedet, men etterspørselen etter sidevogner gjensto. Kinas regjering så verdien av sidevogner som et militært kjøretøy og omvendt utvikling en til å lage sin egen design.
Sidecar Racing

Selv om ikke så vanlig som de en gang var, sidevogner kan fortsatt bli sett, spesielt på motorsykkel racing hendelser som har dem. Samordningen mellom motorsykkel sjåfør og sidevogn passasjer gjør dem interessante raser å se på.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106360.html

Previous:
Next:

motorsykler