Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Bajaj Pulsar Historie

The Bajaj Pulsar er en linje av motorsykler produsert av indiske bilprodusenten Bajaj Auto. Mer enn 1 million Bajaj Pulsars har blitt produsert, solgt hovedsakelig i India der motorsykler er en vanlig form for daglig transport. Den Bajaj Pulsar har vært tilgjengelig for salg i India siden 2001. Selv om alle Bajaj Pulsars Tilsvarende er konstruert, er den tilgjengelig med en rekke motoralternativer. Origins

Den Bajaj Pulsar er designet i fellesskap av Bajaj Auto og Tokyo R & D, et japansk design firma med andre vellykkede motorsykler under beltet sitt. Utviklingen tok flere år og var en kostbar virksomhet, setter den økonomiske fremtiden for Bajaj Auto på spill. På slutten av 1990-tallet ble det indiske markedet for motorsykler dominert av mindre, mer effektive modeller. Nylig introduserte modeller, men solgte godt til tross for større motorer og høyere drivstofforbruk. Dette ledet Bajaj Pulsar å være utformet som en forestilling modell som fortsatt beholdt en relativt lav kostnad. Rettet mot unge kjøpere, var det en stor salgssuksess fra sin introduksjon. På en måte revolusjonerte Bajaj Pulsar markedet for motorsykler i India, som fører rytterne å forvente høyere ytelse og strøm rangeringer selv fra beskjedne, entry-level sykler.
First Bajaj Pulsars

første Bajaj Pulsar var tilgjengelig med enten en 150cc eller 180cc motor. Begge var ensylindret, luftkjølte motorer. Den Bajaj Pulsar var veldig enkelt utformet, med bare fjærer som støtdempere og en enkel tennplugg. Valgfrie funksjoner var få, men inkludert en elektronisk tenningssystem. Skivebremser, standard på Bajaj Pulsar, var et viktig salgsargument som, inntil den tiden hadde de vanligvis er reservert for høyere end modeller.

Den tidlige Bajaj Pulsars var svært populært, både for sitt utseende og ytelse. Av 2003 den 150-250cc markedet klassen var godt etablert og kjøperne var ikke lenger villige til å bruke mer penger for en høyere ytelse motorsykkel. Bygge på sin salgssuksess, begynte Bajaj Auto en rekke forbedringer som ville holde Bajaj Pulsar romanen og kommersielt levedyktig i årene som kommer.
Evolution

2002 modell år Bajaj Pulsars var identisk med 2001-modeller. For 2003, lagt Bajaj sin nye Digital Twin Spark Ignition (DTSi) system til 150cc og 180cc motorer, legge en liten mengde strøm mens faktisk bedre drivstofføkonomi. Den neste rekke endringer kom i 2005 med innføringen av 17-tommers hjul på Bajaj Pulsar (en første for en indisk motorsykkel maker). Bajaj også senket rammen for bedre kjøreegenskaper og en mer lavbebygde utseende. Andre motor oppgraderinger ga den nye Bajaj Pulsar så mye som 16,5 hestekrefter. Pneumatiske støtdempere ble også lagt til følge våren-baserte suspension.The 2006 Pulsar er kjent for innføring av et integrert diagnosesystem med en LCD-skjerm. Nye lys inkludert en revidert hodelykt og blinklys ble også lagt for 2006.
Senere modeller

De første nye store versjoner av Bajaj Pulsar ble tilbudt i 2007. Disse nye modellene omtalt 200cc og 220cc motorer og var kjent som Bajaj Pulsar 200 DTS-i og Pulsar 220 DTS-Fi, henholdsvis. De nye Bajaj Pulsars ansatt innsprøytning i stedet for en forgasser. De nye motorene var også olje-kjølt, i motsetning til de luftkjølte 150cc og 180cc modeller.

I 2009 Bajaj oppdateres de opprinnelige 150cc og 180cc modeller. Den 150cc Pulsar ble tilbudt med en spesiell sort lakk og en 3-D-logoen. Lignende kosmetiske oppgraderinger dukket opp på 180cc Pulsar, som nå ble vurdert til 17 horsepower.Also nytt for 2009 var Bajaj Pulsar DTS-i, en høy-ytelse versjon av Pulsar 220cc modell, som på tidspunktet for sin debut, var den raskeste motorsykkelen tilgjengelig i India.
Spesifikasjoner

De fem motoralternativene i Bajaj Pulsar har vært vurdert så høyt som 14 hestekrefter for den 150cc motor, 17 hestekrefter for den 180cc, 18 hestekrefter for 200cc, 20 hestekrefter for 220cc, og 21 hestekrefter for 220cc i DTS-i konfigurasjonen. Alle Bajaj Pulsars bruke tube dekk og fem-trinns girkasser. Er foran teleskopgafler og en 52-tommers akselavstand også felles for alle models.Depending på ekstrautstyr, de fleste Bajaj Pulsars veie inn på i underkant av 350 pounds, noe som resulterer i en svært god kraft-til-vekt-ratio for sin klasse.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106376.html

Previous:
Next:

motorsykler