Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje og oljefilter på en motorsykkel

Hvis du virkelig elsker din motorsykkel, lære å skifte olje på motorsykkelen er viktig. Med denne ferdigheten kan du holde sykkelen kjører i best form, mens på samme tid å spare penger på oljeskift. Oljeskift på en motorsykkel er billigere enn å ta den til forhandleren eller butikk. Mens du oljeskift, skifte olje filter i motorsykkelen også. Du trenger:
Motorsykkel håndbok
Butikk filler
Olje
Olje filter
Drain plug knuse vaskemaskin
Wrench
Gamle lærbelte
Drensvannsoppsamler
trakt
Momentnøkkel
Vis flere Instruksjoner
Hvordan skifte olje og oljefilter på en motorsykkel
en

Forbered området der du vil gjøre jobben. Samle alle dine verktøy og dine butikken filler slik at de er klar når du begynner. Sett opp din motorsykkel på stativet.
2

Plasser renne pannen under tappepluggen, men prøv å forutse banen til olje når du begynner å tømmes det. Bruk fastnøkkel til å skru av lokket på pluggen, noe som kan være varme. Oljen vil begynne å strømme inn i avtappingspannen. Overvåke flyten og endre plasseringen av pannen om nødvendig.
3

Skru av filteret ved å pakke den gamle belte rundt den og slå. Noen ganger filtrene er montert tett og kan ikke løsnes denne måte. Hvis dette skjer, dytte en skrutrekker gjennom siden av filteret og bruke den til å slå av filteret.
4

Fjern knuse skive fra bunnpluggen. Installere den nye. Rengjør pluggen grundig og sette den tilbake på plass, men ikke over-stramme den. Bruk brukerveiledningen på motorsykkelen for å lære dreiemoment spesifikasjoner for din bunnpluggen.
5

Sett ny olje i det nye filteret. Fyll den om lag en fjerdedel av veien full. Swirl filteret rundt for å spre olje på alt av filteret materialet.
6

Bruk fingeren til å spre olje på gummipakningen på oljefilteret. Rengjør filteret kammeret grundig og bruke fingeren til å spre olje over den. Deretter installerer det nye filteret. Motorsykkel oljefiltre ikke tar mye innstramming, så ikke over-stramme den. Også ikke bruke et verktøy mindre det kreves av brukerveiledningen.
7

Fjern skitten olje fra området. Deretter ser i brukerhåndboken for å lære oljen kapasitet på motorsykkelen. Bruk trakten til å legge oljen. For å unngå overfylling, start ved å legge til ca 1/2 liter mindre enn kapasiteten. Du kan alltid legge til flere hvis nødvendig. Sørg for at oljen kommer opp mellom "Legg til" og "Full" linjer, men kommer ikke til "Full"-linjen.
8

Kontroller at alle bolter og caps er stramt og ikke lekker. Rengjør området, og deretter kast oljen riktig. Du kan sikkert ta den skitne oljen til en bilmekaniker i ditt område for å kvitte seg med det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106181.html

Previous:
Next:

motorsykler