Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Deler av en motorsykkel

De første motorsyklene var litt mer enn sykler med råolje motorer festet til makten dem. Moderne motorsykler kan inneholde høyteknologiske komponenter som gjør dem svært forskjellig fra de tidligere modellene. En motorsykkel kan beskrives som en kombinasjon av systemer, som hver må bestemte deler for å fungere ordentlig. Drivverk

En motorsykkel er drevet av drivverk sin. Dette omfatter motoren, noe som er nesten alltid en forbrenningsmotor som benytter konvensjonell bensin som drivstoff. Motorsykkel motorer er vanligvis sentralt montert under førersetet. En forgasser blander drivstoff med luft før den trekkes inn avslutningen for forbrenning, men noen high end modeller nå bruke drivstoff sprøytebrukere i stedet for carburetors.A motorsykkelens motor formidler kraft til bakre drivhjulet gjennom overføring sin. Transmisjonen i seg selv er festet til motoren, og drives av en girspak (vanligvis en hendel festet til en på pedalarmen) og en clutch (vanligvis en pedal som drives av den venstre fot). Systemet kobler overføring til bakhjulet (siste stasjon) varierer på forskjellige typer motorsykler, og kan være en kjede eller belte, eller en massiv aksel.
Felger og dekk

Tradisjonelt omtalt motorsykkel hjul stål eiker, men i dag, støpte aluminiumsfelger er vanlig. Andre legeringer finnes også på enkelte modeller. På grunn av bakhjulsdrift konfigurasjon, kan bakhjulene være større, eller i hvert fall bredere enn forhjulene, som er smalere for bedre styring. Dekkene er pneumatisk, og ofte bruker en oppblåsbar gummi rør innsiden av tykkere gummi slitebanen. Dekkmønster varierer mye, og er konstruert for kjøring på ulike underlag, eller under ulike conditions.Motorcycles kan skilte med enten tromme eller skivebremser. Vanligvis er skivebremser tilbys på avanserte modeller eller tyngre motorsykler som krever kraftigere bremser. Bremsene styres av et hydraulisk system som aktiveres av håndtak eller foten spaker. Noen motorsykler har også en anti-bremsesystem som de som brukes i biler og lastebiler. Bruke
Ramme og oppheng

Motorsykkel produsenter flere konfigurasjoner for chassiset som fungerer som grunnlag for en motorsykkel. Stål og aluminium er benyttet i konstruksjonen av de fleste motorsykkel rammer. Nær fronten av rammen, inneholder styrerøret den vertikale struktur av gaffelen, som festes styret ovenfor til forhjulet under. Ofte er selve motoren en integrert del av rammen, noe som hjelper til å koble komponentene foran den til de bak it.Some motorsykler, slik som "chopper"-stil, anvender en stiv ramme uten noen bak suspensjonen. De fleste andre stiler har både foran og bak suspensjonen i form av støtdempere som ligger inne i gafler eller like over hjulene. Motorsykler designet for off-road bruk kan omfatte mer robuste suspensjon systemer med høy ytelse støtdempere eller supplerende spiralfjærer.
Elektriske systemer

Moderne motorsykler kan ha ekstremt komplekse elektriske systemer. Motorsykkel batteriene er plassert i en rekke steder, uansett hvor sykkelens design gjør plass for dem å bli montert. Noen av de mest grunnleggende elektriske komponenter er lysene, som inkluderer frontlys (s), baklys, retningsbestemte signaler og bremselys. Utover belysning, er instrumentering en viktig del av det elektriske systemet. Dette inkluderer speedometer, turteller og kilometerstand. En bensinmåler er mindre vanlig, men inkludert på enkelte modeller. Olje trykkmålere, motor temperatur målere og fulle datastyrte tur datasentre er også tilgjengelig på visse motorsykler. Endelig kan radioer eller GPS-navigasjonssystemer være en del av en motorsykkelens instrumentation.Some moderne motorer har også elektriske systemer utover bare tennpluggene. Er drivstoff sprøytebrukere, temperatursensorer og variable ventiltider alle valgfrie motorsystemer som kan gjøre bruk av et elektrisk system.
Bilder Andre deler

tillegg motorsykler har relativt enkel eksos systemer, gasstanker og sitteplasser overflater. Andre komponenter kan bli tilsatt for å skille en modell fra et annet, eller for å forberede en motorsykkel for en bestemt type av kjøringen. Plast eller glassfiber karosseriet gir ofte motorsykler et strømlinjeformet utseende og aerodynamisk profil, mens du utfører liten praktisk formål. Fairings, som kan inkludere en frontruten, tjener en lignende formål, samtidig som det gir føreren en grad av beskyttelse mot elements.For lang rekkevidde kjøring, er lagringsløsninger som hard-sided salveskene, topp saker og tau bak trailere tilbys som ettermarkedet tilbehør for mange motorsykler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106394.html

Previous:
Next:

motorsykler