Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Moped Vs. Scooter

Ofte forveksles med hverandre, scootere og mopeder er ganske ulik. Begge er små motoriserte kjøretøyer som opererer på to hjul, men det er der likhetene slutt. Så hva er en moped, egentlig, og hvorfor er scootere så forskjellig? Definere Moped

En moped er en sykkel-type kjøretøy, utstyrt med pedaler og en lav-drevet motor, som gir en økonomisk transportmiddel. Begrepet moped, eller motor-pedal, er avledet fra det sykkel-lignende pedaler at rytteren bruker til å drive bilen og starte sin medhjelper motor. De fleste stater klassifisere en to-hjuls kjøretøy med en motor fortrengning lavere enn 49 kubikkcentimeter som en moped. Enkelte stater, som California, krever mopeder å være utstyrt med pedaler.
Scootere Definert

Motor-scootere, er lett gjenkjennelig med sin skritt-through chassis og fotstøtte plattform . De er vanligvis drevet av en liten motor med forskyvninger fra 50 cc til 650 cc. Scootere vanligvis operere på mindre diameter 10-tommers hjul. Gode ​​eksempler på scootere er Hondas Spree, Yamahas Vino, Suzuki Burgman og den berømte italienske scootere fra Vespa.

Tekniske forskjeller

Mopeder og scootere begge bruker lite motorer for framdrift. Imidlertid er en moped motor utformet for å hjelpe føreren når pedalene og gir bare en del av den bevegelses kraft. En scooter bruker sin motor for å gi alle de fremdrift, hele tiden. Scooteren bruker en elektrisk og ladesystem, som driver lysene og tenningssystemet, samt fylles ut batteriet. Mopeder kan være utstyrt med en grunnleggende elektriske system, men mange kan likevel bli ridd av eget bruk av pedalene. Mopeder kan bruke små eller store diameter hjul, for eksempel en 36-tommers sykkelhjulet. Scootere bruker bare mindre diameter hjul, den største diameter er 12 inches.
Juridiske Forskjeller

fleste stater klassifisere mopeder som motoriserte sykler og krever ikke mopeden til å være registrert. Imidlertid må rytteren ha gyldig førerkort. Scootere er klassifisert som en motorsykkel, som krever registrering, motorsykkel-godkjent lisenser, og i noen stater, forsikring. Mopeder er generelt begrenset i hastighet og motorens slagvolum, med de fleste stater begrense motorstørrelser til 49 cc eller mindre og maksimal hastighet på 30 mph. Kansas, tillater imidlertid moped sylindervolum på opptil 130 cc. Scootere er ikke begrenset i maksimal hastighet eller forskyvning.
Kulturelle forskjeller

Scootere og mopeder har lenge vært fastlåst i Europas kulturarv, sørge for transport til mye av Frankrike, Spania og Italia. Mopeden moniker er vanlig og viser til mange av scootere og sanne mopeder at fergen mennesker over mange europeiske byer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106461.html

Previous:
Next:

motorsykler