Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Typer Motorsykkel Kjeder

Chain-drevne motorsykler er den mest populære typen som selges i dag, og med god grunn. De er relativt enkle å vedlikeholde og endre selv når det er nødvendig. Med riktig vedlikehold, kjedene er pålitelig og fungere godt. Innenfor området for kjededrift, men det er noen forskjeller å vurdere. O-ring typen kjedene er ansett som mer avansert enn andre typer. Typer

Tre typer MC-kjeden i dag finnes: O-ring, X-ring og Y-ring. Hver type viser til hvordan tetningen mellom låsepinnene og platene i den kjedetypen er formet. O-ringene ble spesielt utviklet for å beholde smøring og holde seg unna smuss og forurensninger. Dette er et trekk som mangler i X-og Y ring-kjeder. Som et resultat, de fleste moderne motorsykler bruker O-ring kjeder.
Fordeler

O-ringene ble spesielt utviklet for å beholde smøring og holde seg unna smuss og forurensninger. De representerer et betydelig gjennombrudd over eldre X og Y-type kjetting design.
Rengjøring og lubing

Uansett hvilken type kjetting du bruker, du må rengjøre og smøre det regelmessig hvis du ønsker å holde ridning. Flere renseprodukter eksisterer for bruk på sykkelen din. Du kan også bruke parafin eller WD-40 for å rense det så lenge du er forsiktig. Rense tannhjulene på samme tid du rense kjede, og tørr alt grundig før smøring. Sjekk sykkelen produsentens manual for det foreslåtte intervallet mellom kjeden rengjøring og lubing økter.

Smøring bør alltid skje etter at du har tatt din sykkel for en tur, mens kjeden er fortsatt hot. Varmen vil bidra til å suge smøremiddel inn i kjeden din, hjelper det gjøre jobben sin. Sjekk sykkelen produsentens manualen for å se hva slags smøring de anbefaler. Det er flere på markedet å velge mellom.
Endre Chain

kjeden bør endres når det er slitt og ikke lenger yter sitt beste. Du må bryte den gamle kjeden for å fjerne den og erstatte den med en ny. Det er mulig å migrere fra en type til en annen kjede. Alle tre typer kjeder utfører samme funksjon for å få kraft fra motoren til bakhjulet, det er bare et spørsmål om effektivitet som gjør forskjellen mellom typer
Hensyn
<. p> The Department of Mechanical Engineering ved Bristol University publiserte en rapport i 2004 om optimal effektivitet av kjede og tannhjul kombinasjoner. Denne rapporten fant at mindre er bedre. Mens sykkelen din vil ha viss effekt og dreiemoment krav, bruker den minste-banen kjeden mulig for optimal effektivitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106441.html

Previous:
Next:

motorsykler