Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Hjelm Sikkerhet Fakta

Motorsykkel ulykker er en epidemi i USA. Med de stigende kostnadene for drivstoff kjøre flere amerikanere til veiene på drivstoffeffektive motorsykler, mange for første gang, er ryttere blir skadet oftere. Erfaring er bare en del av ligningen, men. Mange ryttere ikke ha riktig utstyr, inkludert hjelm. Fakta

Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, skjedde mer enn 103 000 motorsykkelulykker i 2007, en økning på 110 prosent fra 1998. NHTSA rapporterer også at 65 prosent av motorsykkel dødsfall involvert ryttere uten hjelm i stater som ikke pålegge dem. Den gjennomsnittlige motorsykkel rytter er 37 ganger mer sannsynlig å bli involvert i en ulykke, med hodeskader den ledende årsak til død. NHTSA rapporterer også at sjansen en rytter vil lide en dødelig hodeskade øker 40 prosent når han ikke har på seg hjelm.
En hjelm in Action

En motorsykkel hjelm fungerer primært i to trinn. Først blir kinetisk kraft av en påvirkning spredt over hjelmens rigid ytre skall. Hvis effekten er alvorlig nok, vil det ytre skall sprekke å absorbere så mye kraft som mulig. For det andre er ethvert gjenværende energien overført til den indre foringen, som normalt er konstruert av polystyrenskum. Duken fungerer som en støtdempende pute, slikke kinetisk energi før den når rytterens hjernen. Et riktig montert og sertifisert hjelm kan være opptil 69 prosent effektive i å forebygge alvorlig hjerneskade.

DOT sertifisering

Hjelmer godkjent av US Department of Transportation er pålagt å passere flere innvirkning-relaterte tester. Vær sikker på at hjelmen er DOT godkjent. Stater som mandat bruk av hjelm på offentlig vei krever at det er DOT-sertifisert. Hjelmer som ikke har DOT godkjenning, som de fleste av beanie-type hjelmer båret av cruiser ryttere, vil mest sannsynlig ikke beskytte deg i tilfelle en ulykke. Du kan også bli bøtelagt for ikke å ha skikkelig sertifisert utstyr.
Snell sertifisering

I 1956 drepte en krasj populær amatør rallyfører William Snell, som led massive hode skader på grunn av utilstrekkelig hjelm. Snell arven, den Snell Memorial Foundation, ble opprettet for å fremme forskning, utdanning, testing og utvikling av høyere standarder for å forbedre effektiviteten av hjelmer. I dag er Snell sertifisering en av de høyeste standarder for hjelmer. Selv om Snell standard er helt frivillig for hjelm produsenter, mange sende inn sine hjelmer for M2000/M2005 standard testing. Testing inkluderer en to-strike test på en halvkuleformet 5-tommers stykke rustfritt stål, simulere høy-og lav-effekt virkninger.
Lover og Helmet Usage

Ifølge til NHTSA, har lover som krever motorsykkel ryttere å bruke hjelm økt hjelm bruk, som en rytter uten hjelm er lett synlig for rettshåndhevelse. Likeledes har stater som har opphevet sine hjelm lover sett hjelm bruk slipp. I det første året av opphevelsen sin, steg motorsykkel omkomne 31 prosent i Texas. Kentucky, Louisiana og Arkansas hadde lignende resultater, med dødsfall øker så høyt som 100 prosent.
Misforståelse

Mange ryttere hevder at hjelmer ikke fungerer, siterer redusert syn, mangel på evnen til å høre forbi hjelm og nakkeskader.

Hjelmer, spesielt full-face modeller, kan hindre støv og veien rusk fra å forårsake øyeskader. Vision begrensningen er minimal; DOT-godkjente hjelmer må gi en 210-graders synsfelt. Likeledes er hørselen ikke svekket når hjelm. Vind, motor og veistøy er redusert, slik at en forholdsmessig del av lyd til å bli hørt av brukeren.

Eksperter fra University of Southern California har studert 980 hode-og nakkeskader som følge av motorsykkel krasjer og fant at bare fire av skadene kunne tilskrives en hjelm. Studien slo fast at alle fire skadene var små.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106437.html

Previous:
Next:

motorsykler