Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Forskjellene mellom Motorsykkeldekk

Dekk er en av de viktigste komponentene i noen motorsykkel. De er det viktigste grensesnittet mellom motorsykkel og veien (eller skitt, hvis du er så tilbøyelig). Forskjellene mellom riding stiler krever forskjeller i valg av gummi nødvendig. Sport sykler krever ekstremt gripende dekk laget av mykere forbindelser, mens kryssere krever en holdbar og solid dekk, handel maksimal trekkraft for lengre levetid. Med trekkraft og holdbarhet i tankene, hva du ri og måten du rir den, kan hjelpe deg å bestemme hvilket dekk som er best egnet for jobben. Hvordan Motorsykkeldekk Arbeid

Et dekk opererer ved å tilby flere grunnleggende funksjoner. Et dekk støtter vekten av motorsykkelen på veien, de pneumatiske kvaliteter av dekket som gir en støtdempende kvalitet, beskytte andre komponenter og gir komfort til rytteren. Et dekk må også styre riktig måte, uavhengig av vei-og værforholdene, svarer til styring innganger for å følge en stabil linje. Dekkene må rulle effektivt for å redusere motstand under flytting og for å sikre korrekt bruk. Til slutt, må dekket være i stand til å overføre kraften i motorsykkelens motor til bakken via dekkets kontaktflate i form av trekkraft.
High-Performance Tires

Avansert enormt de siste 50 årene, sport dekk fortsetter å presse grensen som nye forbindelser utvikles stadig, styrke levetid og trekkraft egenskaper. Typiske sport dekk, godkjent av den føderale Department of Transportation, er nært knyttet til deres rene racinginspirert sleip kolleger, med den største forskjellen i flere modeller blir i tillegg en dekkmønsteret. Sport dekk ansette en radial struktur, innpakning av gummi lag langs bredden av kadaveret, skape fordeler i svinger stabilitet og redusert vekt. Noen produsenter nå bruker en skjøter belte prosess som ytterligere styrker dekket. Flere forbindelser blir også innlemmet på nyere ytelse dekk, bruker mykere forbindelser på kanten for bedre veigrep i svingene. En hardere forbindelsen er plassert i sentrum for økt levealder ved voldsom akselerasjon. Sport dekk generelt har en spiss profil, slik at sykkelen til "tips" i raskere inn i et hjørne. Lineær stabilitet er kompromittert på grunn av kontaktflaten mens trekkraft maksimaliseres nær kanten av dekket. Et sett med sport dekk kan ha en levetid på 2000 -5000 miles, med sport-touring orientert dekk topping ut nær 8000 miles. Pirellis Diabl Corsa III og Dunlops D209 Qualifier dekk er populære eksempler på rasen, mens Dunlops Sportmax RoadSmart dekkene er gode sport-touring dekk.
Cruiser og Touring Dekk

Cruisers og touring motorsykler er ment å reise lengre avstander ved lavere hastigheter. Med de fleste cruisere veier mellom 500-800 pounds, er en sterkere, holdbart dekk med en lang slitasje potensial ønsket. Dekk beregnet for denne motorsykkelen segmentet er generelt skjevhet-type dekk, konstruert av et kadaver der flere lag med gummi-belagte ledninger er overlappet, og har en rund profil for maksimal rett linje stabilitet. De fleste produsenter nå innlemme en datagenerert dekkmønster med en utlignet groove justering, som hevdes å redusere kopping og minimere slitasje. En skikkelig vedlikeholdt dekk kan ha opp til en 10.000 kilometer levetid. Den D402 fra Dunlop og ME880-serien fra tyske produsenten Metzeler er førsteklasses eksempler på denne kategorien.
Dual Sport dekk

Dual sport dekk har doble identiteter, slik at anstendig on-road ytelse med evnen til å håndtere lys off-road plikt. Mest dual sport dekk vises som dypt Mønstete gatedekk, som er i stand til å håndtere de fleste grusveier og stier kompetent. Mer aggressivt knobbed dekk er tilgjengelig for ryttere som foretrekker å tilbringe mer tid i søla, er imidlertid ytelsen på asfalterte veier sterkt begrenset, noe som gjenspeiles av tap av veigrep og kraftig vibrasjon. Dual Sport motorsykler, hvis ridd som en supermoto sykler, kan også bruke street-orienterte ytelse dekk som ofte er smalere sport sykkeldekk. Supermoto sykler kombinere manøvrerbarhet av en dirt sykkel med veien går evner av en sport sykkel. Avon AM43 Distanzia og Kenda sin K761 dekkene er populære alternativer i en dual sport rytterens arsenal.
Off-road dekk

Dirt sykler, mens stand til montering dual sport dekk, er utformet for å bli ridd helt off-road. Kravene til sti og spor riding krever høyt spesialiserte dekk, mest ansette aggressive knotter som bite i terrenget, i likhet med en idrettsutøver klossene. Dekkprodusenter, som Kenda, Maxxis, og Dunlop tilbyr et bredt utvalg av dekk laget spesielt for enkle trail riding, motocross racing, eller svært tekniske studier ridning.
Tire Tips

Pass på at dekkene er riktig lufttrykk til enhver tid. Uriktig inflasjon kan føre til for tidlig slitasje, redusert håndtering og generere varme som kan forårsake dekk svikt. Se i eierne manual for riktig lufttrykk nivåer. Inspisere dekk mønsterdybde regelmessig. Hvis slitebanen er mindre enn 1 til 2 mm dype, eller ledninger er synlig gjennom kadaveret, skifte dekk så snart som mulig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106440.html

Previous:
Next:

motorsykler