Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Skifte batteri i en motorsykkelulykke

Batteriet er en av de mest avgjørende delene av en motorsykkel. Skifte en død eller slitt batteri er enkel, men det er et par ting å se opp for. Alt fra utarbeidelse av batteriet til plassering og plassering av batteriet i batterikassen må vurderes for den mest effektive bruken av denne viktige delen. Forberedelsene til installasjon

En standard bly-syre motorsykkel batteri er ikke en plug-and-play design. Det må fylles med syre før installasjon. De fleste batterier selges med syren i en egen lukket beholder for å hindre søl og lekkasjer. I denne pakken finner du et plastrør sammen med forseglet flaske syre. Røret festes til tuten på flasken slik at du kan fylle batteriet uten å søle den etsende væsken.
P Hvis du har gummihansker, bære dem ved håndtering av syre. Det er vanskelig å overdrive farene ved batterisyre. Det vil spise gjennom klær, bordplater og hud. Det er en god idé å ha litt natron på hånden for å nøytralisere syren skulle det tilfeldigvis være et spill.

Fylling batteriet er en enkel nok prosess, men gjør det uten å søle betyr å ta deg god tid. Hver annen celle av batteriet har sitt eget lokk, og må fylles individuelt til en markert grad. Du vil merke når du fylle batteriet opp til sitt markert 'full' nivå, vil syren begynner å bosette seg, og du kan legge litt destillert vann for å gjøre opp differansen.

Fordi bly og syre danne en kjemisk reaksjon til å lage elektrisitet, har batteriet til å sitte i noen timer før du kan lade den. Den opprinnelige kjemiske reaksjonen er eksoterm (batteriet vil varme opp), slik at du vet når mesteparten av det er gjort når batteriet har roet seg litt, og du kan da koble den nylig fylt batteriet opp til en langsom lader for sin første anklagen . Dette lading stadiet bør ta noen timer, og når det er gjort, er batteriet klart for installasjon.
Installere batteriet
p Hvis du har fått riktig batteri for sykkelen din, bør det bare passe rett inn i batteriet skuffen uten problemer. Husk alltid å installere den positive batterikabelen først. Hvis du kobler den negative først, og du berører rammen eller noe metall del av sykkelen) mens du fester den positive terminalen, vil du forårsake en kortslutning i det elektriske systemet.

Også tenke på batteriets ventileringsmekanismen. Standard blybatterier avgir hydrogengass når de belastes. Batteriet har en ventil slik at gasser ikke bygge opp trykket. Noen ganger syren inne lekker ut, så bruk en kort plastslange (ofte følger med batteri) på ruten syre ut av rammen på sykkelen så den lander trygt på bakken.

Når batteriet er installert , vent tube rutes trygt, pass på at batteriet vil ikke bli dyttet rundt mye. Dette bør ikke være et problem for de fleste sykler, som batteriet skuffen er konstruert for en viss størrelse batteri. De fleste har faktisk en stropp som vil sikkert holde batteriet ned i skuffen for å hindre den fra å slå over i løpet av en lean.
Vare på batteriet

Bytte batteri er ikke slutten på hva du trenger å gjøre - for å få et langt liv ut av batteriet, må du ta vare på den. Aldri la sykkelen parkert med tenningslåsen slått på, da det vil tappe batteriet. Motorsykkel batterier er ment å bli holdt i en tilnærmet konstant ladetilstand, i form av ladesystemet eller bruk av en drypplader. Når et batteri avløp helt og må lade opp, bærer det ut i cellene, noe som gjør dem mindre effektive - batteriet slites ut raskere

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106412.html

Previous:
Next:

motorsykler