Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel hjerneskader

Riding en motorsykkel kan være farlig. The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) sier at den gjennomsnittlige motorsyklisten er 35 ganger mer sannsynlig å bli involvert i en dødsulykke enn bil beboere, som siterer traumatiske hjerneskader som antall dødsårsaken. Men hva er de faktorer som bidrar til disse utsagnene, og hva kan gjøres for å forhindre slike ulykker? Hvorfor hjerneskader oppstår

En motorsykkel gir praktisk talt ingen beskyttelse til rytteren i en ulykke. Rytteren sitter på toppen av en motorsykkel, i motsetning til bil eller lastebil passasjerene, som sitter innenfor rammen av kjøretøyet. En kollisjon eller tap av kontroll vil løse ut rytteren, som vil kollidere med bakken eller et annet objekt eller kjøretøy, genererer muligheten for å opprettholde alvorlige personskader. Den kinetiske krefter forårsaket av rytterens hode stanse umiddelbart når slående et annet objekt reise direkte til hjernen, der sjokkbølgen tærer på den myke saken innen.
Typer skader

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) undersøkte et treårig prøve av motorsykkel-relaterte skader som oppstod i delstaten Wisconsin mellom 1989 og 1991. Studien fastslått at de fleste motorsykkel relaterte hodeskader kan bli klassifisert i tre separate kategorier: 1) hjerneskade, som er definert som en hvilken som helst intrakranial skade med eller uten oppsprekking av skallen, som kan etterfølges av blødning og tap av bevissthet i en periode av en time eller mer, 2) kraniebrudd uten intrakraniell skade, og 3) hjernerystelse med eller uten tap av bevissthet for mindre enn én time

faktorer som bidrar til hjerneskader

Både NHTSA og CDC sier at en unhelmeted motorsyklist er mer sannsynlig å lide en dødelig hodeskade, og de peker på manglende hjelm som den mest fellesnevner i sine studier. Imidlertid kan noen virkninger og ulykker være så alvorlig at en hjelm kanskje ikke har gitt noen kilde til beskyttelse. Undersøkelsene av motorsykkel ulykker rapportert av Wisconsin politiet i 1991 viste at 2015 unhelmeted motorsyklister ble skadet, nesten 63 prosent av de 3184 motorsyklister skadet det året, og var mer enn dobbelt så sannsynlig som ryttere iført hjelmer å opprettholde og bli innlagt på sykehus for en hodeskade .
vernetiltak

NHTSA, sammen med mange etater rundt om i verden, er en stor forkjemper for bruk av riktig sertifiserte motorsykkel hjelmer, om at en motorsykkel hjelm kan være så mye som 67 prosent effektive i å forebygge store hode-og hjerneskader. Hjelmer kan redusere risikoen for død i en ulykke med opptil 29 prosent, og kan redusere alvorlighetsgraden av andre skader som kan bli påført, for eksempel skader på øyne, ører og ansikt.
Hvordan kan en Helmet Hjelp?

En motorsykkel hjelm som er godkjent av den føderale Dept. of Transportation har blitt sertifisert til å oppfylle minstekravene innvirkning krav, overføre mindre enn en akselerasjon av 400g til brukerens hode. Hjelm redusere skader i to trinn: for det første, å spre kraften fra en innvirkning over og på tvers av den ytre, som er konstruert av et stivt termoplastisk skall eller sammensatt fiberglass. Sekund, absorberer en polystyren skum liner eventuelle gjenværende kinetisk energi, og hindrer den fra å nå brukerens hjerne, hvor den kan forårsake skade.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106465.html

Previous:
Next:

motorsykler