Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Hjelm Fakta

Tidlige motorsykkel hjelmer tilbudt nesten ingen beskyttelse for brukeren. Som består av litt mer at en litt polstret lær cap, i likhet med vintage fotball hjelmer, kunne disse eldre hjelmer ikke absorbere sjokket av en innvirkning. 1960-era hjelmer begynte å tilby et hardt ytre skall og bedre støt-absorberende liners. Motorsykkel hjelm teknologien har blitt mye bedre i løpet av årene som statlige og private institusjoner har plassert strenge krav til hvordan en hjelm opererer. Hvordan Hjelmer Arbeid

Målet med en godt utformet hjelm er å hindre flertallet av kinetisk kraft av en påvirkning for å nå brukerens hode. Først blir kinetisk kraft spredt over hjelmens rigid ytre skall, noen ganger sprekker for å hindre alvorlige traumer fra reise videre. Deretter soaks polystyren innerfôringen opp så mye av den gjenværende kinetiske energi som har beveget forbi det ytre skallet. Hjelmer sertifisert av Federal Department of Transportation krever at en hjelm tåle et minimum av en 400g innvirkning. Et riktig montert og sertifisert hjelm kan effektivt redusere alvorlige hjerneskader med opp til 69 prosent, og kan hindre flere skader i hode og ansikt.
Universal hjelm lover

Selv det er ikke en føderal lov som pålegger bruk av MC-hjelmer, de fleste stater har en universell hjelm lov på plass, krever alle motorsykkel operatører og passasjerer å bruke hjelm. Unntakene er: Arkansas, Florida, Kentucky, Louisiana og Texas, som bare krever ryttere under 20 år å bruke hjelm er

Mange motorsyklister i stater som ikke har en universell hjelm lov valg av ikke. å bruke hjelm når man rir. Denne trenden er økende etter hvert som flere stater er oppheving av sine universelle hjelm lover med skader eller dødsfall som oppstår som resultat. For eksempel har Texas sett en 31 prosent økning i motorsykkel-relaterte dødsfall. Louisiana møtte den høyeste stigningen i dødsfall priser, som steg til 100 prosent.

Helmet Standards
p Det er åtte statlig nødvendige standarder som er i kraft i verden . Disse er: Australias AS 1698, Brasils 7471 NBR, Canadas CSA CAN3-D230-M85, Japan JIS T8133, New Zealands NZ 5430, er Indias 4151, den europeiske ECE 22.05 og DOT FMVSS 218 i USA. Hjelm produsenter kan også frivillig sender sine produkter til Snell Memorial Foundation for testing og sertifisering for Snell 2005 M, som regnes som den "Hjelm Standard for bruk i motorsykkel." Hjelmer med noen av disse sertifiseringer har passert flere tester, blant annet hode dekning, oppbevaring stropp styrke og effekt testing. Det er verdt å merke seg at noen standarder ikke kan innregnes i ulike deler av verden. For eksempel, er en 4252-godkjent hjelm vil ikke være lovlig for bruk på offentlig vei i USA.
Nyhet Hjelmer

En nyhet hjelm er definert av National Highway Traffic Safety Administration som en hjelm som ligner på en motorsykkel hjelm laget for bruk på veien, men har ikke møtt minstekravene i FMVSS nr 218 (DOT sertifisering). Dette er ofte på grunn av mangel på minimum hode dekning eller skalltykkelsen krav. Nyhet hjelmer, ofte tilgjengelige som "beanie" type hjelmer, er oftest slitt av cruiser og chopper ryttere. De er identifisert av mangel på Etikettene og oppmerking. Disse hjelmer har testet ved Nhtsa og utføre betydelig værre i en ulykke, fordi de gir dårlig, om noen, støtdempende beskyttelse. Ytterligere computer-simulerte tester viser at alvorlige hjernen traumer vil skje med 100 prosent sannsynlighet. Nyhet hjelmer er ikke lovlig for bruk på offentlig vei når som helst.
Misforståelser

motsetning til troen på at hjelmer svekke brukerens syn, hjelmer er godkjent av den føderale Department of Transportation er pålagt ved lov å tilby en visning med et minimum av 210 grader. Den typiske visjon test utført ved statlige driver lisensiering byråer krever drivere for å kunne se innenfor en 140 graders felt. Dette gjør mengden av sidesynet som er skjult minimal og påvirker ikke folk flest.

Hørselen er heller ikke svekket når hjelm, slik det fungerer i utgangspunktet som en lyd-avbryter enhet. Med andre ord, er vinden buffeting og motor støy undertrykt av hjelmen er skallet og liner, slik at andre lyder til å bli hørt til en redusert og forholdsmessig beløp.
Kjøpe en hjelm
< p> Når du velger en hjelm, velg en som har en DOT sertifisering. Hvis det overhodet er mulig å velge en hjelm med ekstra Snell M 2005 og ECE 22,05 sertifiseringer siden nivået av beskyttelse vil være bedre enn de fleste. Det gamle ordtaket om "du får hva du betaler for" er gyldige om hjelmer. Selv om det er flere gode hjelmer tilgjengelig i dag for mindre enn $ 100, dyrere hjelmer har en tendens til å gi bedre beskyttelse, komfort og raffinement. Gjør leksene dine før settling på et bestemt produkt. Forskjellen kan bety liv eller død.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106439.html

Previous:
Next:

motorsykler