Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er opphavet til Harley-Davidson motorsykler?

Opprinnelsen til Harley-Davidson motorsykkel var i en 10-fots med 15-fots skur i Milwaukee, Wisconsin. Motorsykkel deler er fortsatt laget i Milwaukee, og i andre stater også. Det er en fabrikk i Brasil, men alle deler er produsert i USA. Beginnings

I 1901 skapte William S. Harley sin første skisse for en sykkel motor. Å arbeide i et skur med Arthur Davidson, ble den første Harley-Davidson motor sykkel utgitt i 1903. Arthur bror Walter Davidson sluttet, etterfulgt av William, en tredje Davidson bror, i 1907. Harley-Davidson Motor Co ble stiftet i 1907.
Sales

En av de første syklene solgt var til grunnleggerne 'skolekamerat Henry Meyer i Milwaukee. Den første av mange Harley-Davidson forhandlere var CH Lang i Chicago.
Milwaukee

første Harley-Davidson fabrikken åpnet i 1906 på Juneau Street, Milwaukee, med et større anlegg åpningen i 1912. I 1947 ble Capitol Drive anlegget lagt, med en produktutvikling sentrum åpningen sammen i 1973.
Elsewhere

I 1973 flyttet Harley-Davidson forsamlingen til York, Pennsylvania. I 1962 kjøpte Harley-Davidson Tomahawk Boat Manufacturing Co i Wisconsin for å lage glassfiber deler. En ny motor og girkasse anlegget åpnet i Menomonee Falls, Wisconsin, i 1997. I 1998, den første utenlandske fabrikk åpnet i Manaus, Brasil.
Independence

I 1969 fusjonerte Harley-Davidson med AMF, den amerikanske Machine og Foundry Co I 1981 kjøpte Harley-Davidson ledere selskapet tilbake.
Fun Fact

første Harley-Davidson motorsykkel var en pedal sykkel med en ensylindret bensinmotor. Harley-Davidson lanserte sin første ikoniske V-twin-motoren i 1909.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106029.html

Previous:
Next:

motorsykler