Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel forgasser Basics

Selv om noen nyere motorsykkel modeller dra nytte av avanserte bensininnsprøytning, de fleste fortsatt bruker den eldre stilen til å blande drivstoff og luft inn i forbrenningskammeret gjennom en forgasser. Motorsykler kan ikke kjøre uten denne kritiske del av utstyret, så det er viktig å forstå hvordan det fungerer og hva vedlikehold er nødvendig for å holde den i gang ordentlig. Funksjon

Når du slår gassregulatoren på en motorsykkel det ikke bare øke mengden av drivstoff blir pumpet for å øke hastigheten, i stedet det endrer tilstand av en mekanisk enhet som kalles en forgasser. Styrken av normal tyngdekraft utøver £ 15. per kvadrattomme på alle objekter, men forgasseren endrer mengden av trykket inne i motoren for å endre forholdet mellom gass og luft som strømmer inn i forbrenningskammeret for å heve eller senke motorsykkelens hastighet.
funksjoner

En motorsykkel forgasseren har klemt i området som kalles en Venturi som gjør luften bevege seg raskere fordi det har å passere gjennom en mye mindre plass. Ved at luft beveger seg raskere trykket inne i forgasseren avtar slik at gassen kan strømme mer fritt. En strupeventil åpnes og lukkes ved Venturi, heve eller senke mengden av tilgjengelig plass for gass og luft å strømme gjennom, som syklist øker eller reduserer gass.
Kretser

p Det er flere hull for drivstoff til å passere gjennom, og flere av dem blir avslørt som strupeventilen åpnes når gasspådrag. Hvert sett med ekstra hull er referert til som en "circuit". Den lukkede krets brukes når motorsykkelens motor ikke er slått på, slik at gasspjeldet helt avstengt og ingen gass går eller luft beveger seg gjennom forgasseren. Ventilen åpner litt når motorsykkelen går på tomgang som den trenger svært lite drivstoff til å holde seg i ro. "Åpen krets" er brukt når det ikke er noen begrensning for hvor mye luft og gass strømmer gjennom, noe som resulterer i en rask økning av fart.
Enrichener

forgasseren i andre typer kjøretøy, for eksempel biler og lastebiler, har et ekstra trinn før Venturi kalles en choke som brukes til å endre luft til drivstoff forholdet i kalde temperaturer for å hjelpe bilen til å starte og kjøre skikkelig. Motorsykler bruker ikke en choke, men i stedet benytte en ekstra drivstoff krets atskilt fra den normale strupeventil kalles en "enrichener" som pumper ekstra drivstoff inn i forbrenningskammeret.
Vedlikehold

For en motorsykkel til å operere på topp effektivitet forgasseren må renses ved å koble fra drivstoff petcock og deretter helt fjerne hele forgasseren. Det anbefales å slå forgasseren opp ned og fjern flottørskål å komme på innsiden deler som må rengjøres. Pass på å bruke en profesjonell forgasser-spray og en ren klut for å fjerne eventuelle bygget opp gass eller rusk som kan begrense luftstrømmen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106261.html

Previous:
Next:

motorsykler