Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Honda Motorcycle Maintenance

Rutinemessig vedlikehold er en del av å eie din Honda motorsykkel. Selv om noen aspekter av å opprettholde en motorsykkel er best overlatt til en kvalifisert Honda tekniker, kan en god del arbeid gjøres av deg med de riktige verktøyene og forberedelse. Forberedelser

Arm deg selv med en service manual for motorsykkelen, som er tilgjengelig hos din lokale Honda forhandler. Selv om litt dyrt, er disse håndbøkene fylt med alle spesifikasjoner, diagrammer og instruksjoner som trengs for å utføre de forskjellige nødvendige oppgaver. Sørg også for at du har de riktige verktøyene, for eksempel en momentnøkkel, et komplett sett med metriske stikkontakter og en olje filter skiftenøkkel.
Grunnleggende vedlikehold

Oppgaver bør inneholde smøring av kjedet, justerer kjedet slakk som trengs og sjekke lufttrykket i dekkene. Også inspisere dekkene for punkteringer og tråkker slitasje. Noen tegn på skade eller slitasje bør garanterer en erstatning. Pass på å sjekke sykkelen for eventuelle lekkasjer i drivstoff, olje, bremser eller kjølevæske systemer, og at alle lysene fungerer som de skal.
Engine Vedlikehold

Rutinemessig olje og filterskift kan forlenge levetiden på motoren ved å redusere intern friksjon og spyle motoren av sot og rusk. Tennplugger og luftfilter også må byttes av og til. Selv om mange av de cruiser modellene gir enkel tilgang til begge deler, Honda sport sykler modeller ofte krever fjerning av drivstofftanken tilgang til begge. Mer avanserte oppgaver, for eksempel ventil klaring justeringer, som innebærer å legge shims til ventilen tog for å sikre riktig ventil åpning avstander, er bedre igjen til en kvalifisert Honda tekniker.
Bremser og fjæring

Selv om det kan være lurt å bestille det meste av hjuloppheng og bremser arbeidet til din Honda forhandler, kan visse oppgaver gjøres på egen hånd. Skifte bremseklosser og blødning, eller rødming, er bremsevæske lett nok gjort med riktig sett med verktøy og praksis. Dessuten er det viktig å sjekke bremseslanger for lekkasjer eller rifter, hvis noen er til stede har forhandleren erstatte dem umiddelbart. Sjekk din forgaffel etter tegn på kompromitterte gaffel sel ved å komprimere gaffelen litt med bremsen engasjert. En defekt tetning vil etterlate et belegg av gaffel olje som gaffelen strekker seg igjen. Igjen, kan hvis det lekker, må forhandleren erstatte det.
Elektrisk og Fuel Systems

De fleste av disse komponentene være svært vanskelig å forstå og teste skikkelig. Med mindre du er teknisk anlagt, begrense elektrisk vedlikehold rutine å skifte batteri og lyspærer. Likeledes, drivstoffsystemer på de fleste Honda motorsykler ofte bruker en elektronisk styrt bensininnsprøytning. Det overlater det meste av ansvaret i hendene på den forhandleren, så ikke bekymre deg for mye om det. Hvis du tilfeldigvis har en forgasser Honda motorsykkel, bør rengjøre forgasseren være din eneste oppgave.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106492.html

Previous:
Next:

motorsykler