Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Om Mopeder

Mopeder er blant de mest økonomiske former for motorisert transport. Opprinnelig designet som motor-assistert sykler, mopeder vanligvis kan reise 100 til 200 miles på en gallon bensin. Men dekker denne avstanden vil ta en stund siden mopeder er utstyrt med motorer som har et slagvolum på 50 kubikk centimeter eller mindre, som vanligvis begrenser deres øverste marsjfart til under 45 miles per hour.Legally opererer en moped kan være en forvirrende forslag fordi forskjellige land og stater har ulike lover som regulerer bruken. For eksempel, noen jurisdiksjoner krever moped operatører å ha førerkort, men andre ikke har et slikt krav. Det er en god idé å sjekke med lokale myndigheter før du treffer veien. Historie

De tidligste mopeder dukket opp på markedet på begynnelsen av 1950-tallet som standard sykler er utstyrt med en "hjelper" motor. Selv om mye brukt i Europa, var mopeder et relativt sjeldent syn i USA før 1970 på grunn av juridiske restriksjoner som eksisterte i mange stater. Som landets utholdt en energikrise i midten av 70-tallet, utviklet mer enn 30 stater et bestemt kjøretøy klassifisering for mopeder. I 1979 hadde en halv million mopeder blitt solgt i USA. Når gassprisen kom ned igjen og bilprodusentene designet flere drivstoffeffektive biler, dalte salget av mopeder.

Pigg i gassprisene i løpet av sommeren 2008 og økende bekymring for konsekvensene av global oppvarming satte scenen for en oppblomstring av mopeder.
Typer

Mens mange av dagens mopeder bruker bensindrevne motorer, modeller med miljøvennlige elektriske motorer blir stadig mer populært. Utstyrt med oppladbare batterier, kan elektriske mopeder koster mindre enn en krone per kilometer å operere.
Egenskaper

Mopeder kommer i en rekke utførelser, størrelser og colors.They tendens til å være lette, vanligvis en vekt på mellom 50 og 100 pounds. De fleste mopeder har step-gjennom rammer og er utstyrt med pedaler, som kommer godt med i det usannsynlige tilfellet at du går tom for gass. Gassdrevne mopeder kan bære masse nesten 300 pounds.
Fordeler

Mopeder får enestående drivstofføkonomi og er lett å manøvrere. Moped eiere ikke trenger å forsikre sine biler, og tinglysingsgebyr, hvis nødvendig, er ofte langt rimeligere enn for motorsykler eller andre kjøretøy. Mopeder også opprette færre utslipp enn biler, noe som gjør dem bedre for miljøet.
Hensyn

Ulike land og stater har varierende lover som regulerer bruk av mopeder. Noen jurisdiksjoner krever operatører å ha et førerkort, mens andre krever bare en lærendes tillatelse. Fartsgrenser for mopeder typisk variere fra 20 til 35 mph. Noen steder mopeder er begrenset til sykkelstier, mens andre områder tillater dem å operere på veiene, men vanligvis ikke motorveier. De fleste stater og nasjoner tillater mer enn én rytter på en moped. Mange steder krever moped sjåfører og passasjerer å bruke hjelm, som alltid er en klok forholdsregel.
Misforståelser

Mens noen mennesker anser mopeder og scootere å være utskiftbare vilkår Det er viktige forskjeller mellom disse typer kjøretøy. Scootere tendens til å ha større, kraftigere motorer enn mopeder og er ofte klassifisert som motorsykler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106244.html

Previous:
Next:

motorsykler