Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

2-Stroke Forgasser Jetting Secrets

naturlig pustende 2-takts motorer bruker en forgasser å levere en blanding av luft og drivstoff inn i motoren. Prosessen med spyling, eller trimming, justerer en forgasser forholdet mellom luft som blir blandet med brennstoff. Få blandingen riktig kan bidra til å forbedre drivstofføkonomien og gi en økning i hastighet. Det kan også gjøre at motoren kjøre jevnere. Forberedelse

Før tuning forgasseren være sikker på at resten av motordelene er i full stand. Blant annet sjekke at tennpluggene fungerer som de skal, er luftfilteret rent og toppakning er ikke blåst. Det er ikke mye vits i å gå til alle problemer med spyling din forgasseren hvis motoren ikke er i god kjøreklar stand.
Plassering og Klima

Hva kan være en stor tuning oppsett for deg kan være ubrukelig for noen som bor i en annen del av landet. Høyde og fuktighet er en viktig faktor som de direkte påvirker mengden luft tilgjengelig for motoren. Jo høyere over havet du bor jo mindre luft kommer inn i forgasseren, og jets bør justeres tilsvarende. Tilsvarende en motor innstilt til å kjøre perfekt i sommer kan kjøre forferdelig under kaldere, vintermånedene. Når du har forgasseren innstilt til perfeksjon huske at på et tidspunkt i fremtiden må du justere den i henhold til lokale forhold.

Jets

forgasseren inneholder en pilot jet, en nål jet og en main jet med hver jet arbeider på forskjellige turtall, selv om de overlapper hverandres rekkevidde. Piloten jet er i bruk når motoren går på tomgang inntil gassen er rundt 1/4 åpen. Nålen jet største område er fra 1/4 gassen opp til 3/4 av gass. Over 3/4 gass og hoveddysen kommer i bruk. Sjekk aksjen spesifikasjon av hver stråle og kjøpe tre dyser som er større og tre dyser som er mindre enn hver type. Du har nå seks nye størrelser for hver av dysene og kan justere forgasseren over dette området.
Blandingsforhold

Den ideelle forholdet mellom luft til drivstoff blandingen er 12,5-1, betyr dette at det er 12,5 ganger mer luft for hver og en del av drivstoff. Øke størrelsen på dysene krever at du også øke mengden drivstoff inn i forgasseren. Holde blandingen så nært som mulig til dette forholdet vil gjøre deg i stand til å få det beste tuning oppsett for forgasseren din.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102537.html

Previous:
Next:

Tune Ups