Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan Tune Up en V8 motor

En tune-up er en av de viktigste oppgaver for en kjøretøyets eier, for det er tune-up som avgjør delvis hvor lenge motoren vil forbli pålitelig og om den vil operere på sitt mest effektive. V-8 motorer henter sitt navn fra konfigurasjonen deres. Med fire sylindre på hver side av motorblokken, ligner blokken bokstaven V. Som med alle forbrenningsmotorer, må et antall komponenter regelmessig kontrolleres på åtte-sylinder, og noen komponenter må skiftes ut. Heldigvis gjør det er ganske grei. Du trenger
Compression måle
Kjøretøy vedlikeholdsplan
Motor spesifikasjoner manuell
Blade-stil trådmåler
Timing lys
Wrench
Vis flere instruksjoner

en

Kontroller sylinder komprimering med en komprimering måler for å finne ut om et alvorlig problem med motoren eksisterer. En kompresjon måleren måler den maksimale lufttrykk produsert av et stempel på toppen av sin kompresjonsslaget. Trekk distributør ledningen ut av distributør cap, deretter fjerne hver av motorens åtte tennplugger. Sett måleren inn i noen tennplugg åpningen på topplokket, så sveiv motoren med tenningsnøkkelen. Måleren er Nålen må være innenfor det grønne båndet på måleren. Hvis det er utenfor dette bandet, har motoren inspisert av en profesjonell. Gjenta testen for de resterende syv sylindre.
2

Kontroller luftfilteret for store mengder smuss og filter om nødvendig. For å holde filteret til en lyskilde. Hvis du ikke kan se lys gjennom filteret, bytt filter.
3

Bytt tennplugger i jevne mellomrom, som anbefalt av bilens vedlikeholdsplan. Metallet spissen av en tennplugg brenner bort over tid, og dermed reduseres pluggen effektivitet. Skift alltid ut pluggene med dem som er anbefalt av bilens produsent, som ikke alle tennplugger er utformet på samme måte. Før du installerer pluggene, kontrollere og justere gapet, som refererer til hvor mye plass mellom de to metall kontakter på tuppen av pluggen. Bestem hva riktig gapet er ved å henvise til motoren spesifikasjoner manualen. Måle og justere denne avstanden med et blad-stil trådmåler.
4

Kontroller motorens tenning timing med en timing lys. Dette ofte oversett trinnet er viktig, som riktig timing kan i stor grad forbedre drivstoffeffektiviteten og makt. Se motorens spesifikasjoner manual for riktig innstilling. Sjekk timingen lys produsentens instruksjoner for bruk av lys, som design forskjellig. Løsne bolten i bunnen av distributøren med en skiftenøkkel, og roter deretter distributør for å justere timing.
5

Sjekk hele lengden av alle de åtte tennplugg ledninger, samt enkelt tennspolen wire, for sprekker og brente tips, som kan redusere strømmen av gnist og redusere drivstoff kjørelengde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102469.html

Previous:
Next:

Tune Ups