Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan sette den Tenningsinnstilling på en Small Block Ford

Når elektronisk tenning ble standard på alle innenlandske biler og lette lastebiler i løpet av 1970, sette tenningen timing på en motor ble en enkel oppgave. Siden transistorisert tenningsmodulen og /eller motorstyring datamaskinen fullt styrer gnist forhånd og kamvinkel, er den første tidspunktet det eneste som er mulig å sette i det hele tatt. The small block Ford motorfamilie er akkurat som alle andre når det gjelder tenning timing, og dette er noe som enhver beskjedent dyktig hjem mekaniker kan gjøre. Enten small block Ford er en eldre modell, med et vakuum forhånd på distributør, eller en senere modell som er fullelektronisk, er det ikke en vanskelig prosedyre å gjøre i det hele tatt. Du trenger
Work lys
Chalk eller pensel-type hvit touch-up maling (valgfritt)
Timing lys
Distributør skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
for eldre Modeller med et vakuum Advance på distributøren
en

Finn taktmerket hakket på harmonisk balancer. Hvis merket er ikke synlig "bump" motoren rundt ved å vri tenningsnøkkelen til å engasjere starteren deretter umiddelbart slippe den (ikke la motoren starte). Observer balancer hver gang. Når merket er synlig, kritt eller male en linje rundt. Dette vil gjøre det lettere å se når du setter timing.
2

Bestem første timing setting for motoren din. Dette er vanligvis plassert på utslipp etiketten, som vanligvis festet til den øvre radiator støtte eller venstre sjokk tårnet på enkelte modeller. Hvis du ikke kan lese den, sjekk med din lokale auto deler butikken. De vil ha den informasjonen du trenger.
3

Finn timing plate foran på motoren (vanligvis festet til fronten timing kjedekasse). Legg merke til plasseringen av merket som tilsvarer din timing innstilling. Kritt eller male det om nødvendig.
4

Start motoren og la den varmes opp til driftstemperatur. Slå av motoren. Finne og trekke av den lille gummislange på vakuum forhånd enhet. Plugg slangen for å unngå vakuum lekkasje.
5

Fest timing lys fører til batteripolene og fest gnist sensoren over tennpluggen av # 1 sylinder. Dette er vanligvis den fremre sylinderen på høyre (passasjer) side.
6

Start motoren på nytt. Rett lyset rett ned på timing plate. Trykk på utløseren, hvis montert, på ditt lys. Tidspunktet hakket på balancer bør være på linje med, eller svært nær, ønsket merke på timing plate hvis timingen er riktig innstilt. Hvis merket er av vesentlig, må timingen være nullstilt.
7

Løsne distributørens klemme skruen med en distributør skiftenøkkel. Observer taktmerket og plate mens du forsiktig slår distributøren. Slå den i begge retninger inntil du har merkene stilt opp.
8

Stram klemmen bolt. Observer taktmerkene igjen for å bekrefte at de stiller seg opp på riktig måte. Gjør eventuelle nødvendige justeringer før de gjør. Erstatte vakuum forhånd slangen og alt annet du kan ha fjernet tidligere.
På nyere modeller With No Vacuum Advance
9

Finn taktmerket og plate, som i seksjon 1, og kritt eller male dem om nødvendig. Bestemme tidspunktet innstillingen.
10

Finn tenningsmodulen, som skrus fast på siden av distributøren. Koble fra maskinen kontakten fra modulen.
11

Koble timing lys som i punkt 1. Start motoren og observere taktmerkene.
12

Løsne distributør spennbolt og rotere distributør til merkene er justert. Stram klemmen bolten og kontroller at timingen er riktig innstilt. Erstatte datamaskin kontakt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102394.html

Previous:
Next:

Tune Ups