Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan erstatte oksygen sensor på en 1993 Grand Prix

De oksygen sensorer i 1993 Pontiac Grand Prix er en viktig del av motoren styringssystem. Jobben av oksygensensoren er å lese mengden av oksygen i avgassene når de kommer ut av motoren. Bilens datamaskin bruker deretter denne informasjonen til å beregne endringer i drivstoff og luft blanding på drivstoff sprøytebrukere. To oksygen sensorer blir brukt i Grand Prix, en i det nedre parti av eksos-manifolden og et andre like bak katalysatoren. Prosessen brukes til å endre dem er den samme for begge sensorene, bare plasseringen av sensorene er forskjellig. Du trenger
Jack
Jack står
Oxygen sensor socket
Ratchet
Vis flere instruksjoner
en

Finn oksygen sensor som du vil være i endring. Begge sensorene er best tilgjengelig fra under bilen på grunn av sine plasseringer. Hvis du endrer en oppstrøms sensor, se på undersiden av eksosmanifolden der eksosrøret og manifold møtes. Sensoren vil være like over denne tilkoblingen. For en nedstrøms sensor, vil sensoren være i eksosrøret direkte til baksiden av katalysatoren.
2

Plasser en jekk under fronten på din Grand Prix og heve den opp fra bakken. Sett inn et sett med bukker under bilens ramme rail senk bilen på tribunen. Fjern jack fra under bilen.
3

Finn oksygen sensor og spore ledningene pigtail fra toppen av sensoren tilbake til kontakten på bilens ledningsnett. Trykk ned låsetappen og skille pigtail fra ledningsnettet. Flytt tilbake til sensoren og fjern den ved å vri den mot klokken med en oksygen sensor socket og skralle.
4

Sett den nye oksygen sensor i gjengeboringen på manifolden eller eksosrør og snu den for hånd å starte den. Dette vil bidra til å unngå skader på gjengene sensoren som du installerer den. Stram sensor med en oksygen sensor socket og skralle, deretter kjøre ledninger pigtail til ledningsnettet kontakten på bilen.
5

Skyv kontakten på sensoren pigtail inn i kontakten på bilens ledningsnett inntil låsetappen engasjerer. Kontroller at pigtail rutes borte fra varme eller skarpe kanter som kan skade ledningene.
6

Plasser jack under fronten av bilen og heve den av bukker. Fjern bukker fra under bilen og senke den tilbake til bakken. Fjern jack fra under bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102378.html

Previous:
Next:

Tune Ups