Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Champion tennplugg Spesifikasjoner

tennplugg design generelt forsøke å finne en balanse mellom to mål: forbedret ytelse og lang levetid. En rekke materialer og spesifikasjoner er brukt til å lage tennplugger som gjør starter motoren din enklere, bedre effekt, øke drivstofføkonomi og vare i en lengre periode uten erstatning. Champion tilbyr et utvalg av tennplugger som oppfyller spesifikke behov. Senter Elektroder

Champion tilbyr to typer senter elektroder: tynntråd og konisk. Fine wire design er mer effektive fordi de bruker mindre spenning for å skape en gnist. Dette fører til mindre misfires i motoren din, og vil øke gass kjørelengde og hestekrefter. Elektroder som er fin tråd er mindre tilbøyelige til å absorbere varme skapt av den gnist, dette er henvist til som "quenching". Mindre bråkjøling tillater mer varme for å tenne luft-brennstoffblandingen som forårsaker at motoren til å operere mer effektivt. Koniske senter elektroder tilbyr de samme fordelene med fin tråd, men er tilgjengelig med platina elektroder for økt holdbarhet.
Jordelektroder

Flere stiler av jordelektroder påvirke ytelsen og levetiden av Champion tennplugger. Quenching blir dårligere med V-trimmet typer på grunn av mindre overflateareal mellom elektroden og den gnist. Både kuttet tilbake og vinklede jordelektroder gi bedre motorytelse ved å la luft drivstoffblandingen å bli utsatt for den gnist lettere. Quenching blir også redusert med disse typer. Noen motoren spesifikasjoner kaller for en tennplugg med flere jordelektroder. Disse typer av tennplugger har elektroder plassert på hver side av den sentrale elektrode i stedet for nedenfor. Hvis du arbeider med en roterende motor, flere bakken tennplugger vil trolig bli anbefalt av produsenten. Tennplugger av denne typen varer ikke så lenge som tradisjonell design og vil ha flere misfires som de slites ned.

Motstander

To hovedtyper av motstander brukes med Champion tennplugger. Grunnleggende motstand design er vanlig for bilmotorer som de reduserer elektronisk støy forårsaket av den gnisten som kan forstyrre bilradioen og annen elektronikk inne i bilen. En motor med en kapasitiv utladning tenningen (CDI) vil kreve en bestemt motstand designet inn tennpluggen. Tennplugger med disse typer motstander er vanlig i utenbords båtmotorer og bør aldri brukes i ikke-CDI motorer. Videre kan bruke vanlige Motståndstyp tennplugger med en motor designet med en CDI ødelegge tennpluggen.
Elektrodemateriale

Platinum elektroder forbedre ytelsen og levetiden Champion tennplugger på grunn av materialene høy toleranse overfor varme. Tennplugger utformet for lengre bruk ha en liten mengde platina bundet til den sentrale elektrode, og, i noen tilfeller, jordelektroden. Fine wire design med platina elektrodespissene har også økt ytelse. Tennplugger laget med iridium elektroder ha en toleranse for varme utover det som et platina typer. Iridium er et mye hardere og sterkere metall, noe som gjør den i stand til å gjennomføre elektrisitet mer effektivt. Iridium er et kostbart materiale, og legger til økte kostnader til disse typer tennplugger, men har denne typen plug en ultra-lang levetid. En annen type elektroder er laget av gull og palladium for bedre elektrisk ledning og økt holdbarhet.

Champion Spark Plugs

PO Box 772

Sun City, CA 92586

888-800-9629

championsparkplugs.com

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102501.html

Previous:
Next:

Tune Ups