Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Riktig Tenningsinnstilling

Riktig tenning timing for en bil avhenger av flere faktorer, slik som bilens vekt, gearing, kompresjon, cam profil og timing, og den generelle tilstanden til motoren. Eksterne faktorer, som for eksempel høyde og klima, har også en effekt på riktig timing som gjør kjørevaner av bilens eier. På sen modell biler, styrer en datamaskin tenning timing, men eieren av en eldre bil blir nødt til å sette timing manuelt. Du trenger
kjøretøy-spesifikke verkstedhåndbok
Timing lys
Distributør skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Kople strømledningene av en timing lys til bilens batteri. Klem pick-up klemme av timing lys til nummer én plugg ledning som er identifisert i en butikk manuell spesifikk for ditt kjøretøy. Koble fra og koble eventuelle vakuum linjer som angir distributør.
2

Start motoren og peker timingen lys i harmonisk balancer på forsiden av motoren. Les taktmerkene på balancer og tilsvarende merker på motorblokken å bestemme timing på tomgang. Sammenligne resultatet til fabrikkens spesifikasjoner som nevnt i butikken manualen. Bruk en distributør fastnøkkel til å løsne distributør hold-down klemme og vri fordeleren litt å fremme eller retard timing, etter behov, for å møte fabrikken spesifikasjonen. Stram distributør spennbolt. Koble fra og fjern timing lys. Koble vakuum linjer til distributøren.
3

Fyll tanken med den laveste karakteren av bensin som ikke gir "pinge" eller detonasjon på fabrikkinnstillingene. Ved hjelp av en høyere oktan enn nødvendig for motorens kompresjonsforhold faktisk reduserer strømforbruket, så ikke bruk 93-oktan gass hvis motoren ikke ping på 89-oktan gass på fabrikkinnstillingene.
4

Løsne distributør hold-down klemme og vri distributør én til to grader for å fremme timing. Kjøre bilen og lytte for å pinge. Avansere tenningen timing gradvis til du støter lys detonasjon under belastning. Tilbake timingen off bare til det punktet at du støter ingen detonasjon under normale kjøreforhold.
5

Sjekk den nye timing settpunkt med timingen lys og lage et notat av innstillingen i service manual.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102572.html

Previous:
Next:

Tune Ups