Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan Tune en gammel bil

Biler krever mye oppmerksomhet og vedlikehold for å holde dem fungerer. En neglisjert kjøretøy kan oppleve en rekke problemer, og disse problemene bety dyre turer til den lokale mekaniker og bytter noen av delene. En bil som ikke har blitt skikkelig vedlikeholdt vil til slutt bli ubrukelig, eller til og med potensielt farlig for andre sjåfører på veien. Mange velger å utføre rutinemessige tune-ups på bilen sin selv. Men svært få mennesker faktisk gjør dette riktig. Hvis du skal utføre en tune-up på en gammel bil selv, er det viktig å være sikker på at du er riktig å utføre denne prosedyren. Du trenger
Wrench
Rotor
Cap
plugger
Dwell meter
Timing lys
Engine manual
White korrekturlakk
Vis mer Instruksjoner
en

Inspiser maskiner nøye før du begynner tune-up. Pass på at det ikke er noen lekkasjer, er kjølesystemet fungerer, batteriet er fulladet, drivstoffsystemet er ren, er alle sammenhengene (choke, akselerator, overføring shift) beveger seg jevnt og ledningene er i god stand.

2

Finn de døde midtpunktet på balancer eller talje, og sveiv motoren til den når dette punktet. Påse at distributør cap peker i sylinderen merket nr. 1.
3

Ta ut de gamle poeng, kondensator og rotor. Suge på vakuum slangen slik at vakuumet forhånd plate beveger seg fortsatt jevnt. Bruk en fastnøkkel til å løsne distributørens hold-down skrue og justere poengene for å gi en korrekt mekanisk gap, som vil bli vist i motorens instruksjonshefte. Når prosessen er ferdig, installere den nye rotoren og cap.
4

Fjern de gamle tennpluggene. Gap de nye plugger og nøye installere dem uten å stramme dem for hardt. Fest plugg ledninger på dem og sørge for at ledningene er plassert inn i distributør cap og coil.
5

Koble en dvele meter, noe som gjør at den røde ledningen går til poeng siden av spolen og svarte Festes på et jordingspunkt i motorrommet. Start motoren og ta en måling av kamvinkel. Hvis vinkelen er ikke i midten av det tillatte området, flytte punktet hullene til ønsket område er realisert.
6

hjelp av en timing lys, tidtakingen ved å koble lys og merking riktig timing stilling på skivene. Følge instruksjonene i motoren din manual, gjør en lett synlig merket med hvit korrekturlakk (fra et kontor supply butikken) for å indikere timing posisjon. Etter frakobling av vakuum linje, start motoren.
7

Roter distributør mens motoren er i gang inntil taktmerket linjer opp riktig med pekeren sin. Når det stramme, hold-ned på distributør.
8

Varm opp motoren og justere forgasser skruene ved å vri dem sakte med urviseren til motoren begynner å gå ujevnt. Når den gjør det, skru skruen tilbake en tur, og juster den andre skruen til motoren går glatt igjen.
9

Sett motorens tomgangsturtall i henhold til dine preferanser, og fest alle nødvendige komponenter. Kjøre bilen og sjekke at alt høres glatt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102272.html

Previous:
Next:

Tune Ups