Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan endre O2 Sensor i en 1997 Ford Taurus

Endre oksygen sensorer på din 1997 Ford Taurus vil forbedre drivstoff kjørelengde, inaktiv kvalitet og kjøreegenskaper på bilen din. Den oksygen sensor eller O2 sensor er ansvarlig for å lese prosentandelen av oksygen i eksosutslipp i bilen din. Sensoren sender så informasjonen tilbake til kjøretøyets datamaskiner i form av et spenningsnivå. Datamaskinen bruker denne informasjonen til å endre drivstoff injektorer puls bredde og endre luft /drivstoff blandingen i motoren. En dårlig O2 sensor vil føre til at motoren kjøres rik, bruker mer drivstoff og får den til å gå ujevnt. Du trenger
Jack
Jack står
Socket satt
O2 sensor socket
Vis flere instruksjoner
en

Løft fronten av bilen med en jack. Plasser et sett med bukker under rammen for å støtte bilen mens du arbeider med den.
2

Finn de fire O2 sensorer i eksossystemet. Det er to i front av katalysatorer og to bak katalysator.
3

Velg O2 sensor du trenger å endre. En skanning verktøyet kan brukes til å identifisere hvilken som er defekt og de fleste auto deler butikker vil skanne datamaskinen gratis. Finn ledningsnettet kontakten for sensoren du er i endring og skille de to halvdelene av pluggen etter utgivelsen låsetappen på kontakten.
4

Fjern O2 sensor fra eksosrøret med en O2 sensor socket og skralle. Slå sensoren mot klokken for å løsne den, og trekk den ut av eksosrøret.
5

Sett inn den nye sensoren inn i eksosrøret og vri den med klokken for å stramme den. Trekk til O2 sensor til 30 fot-pounds med en momentnøkkel og O2 sensor socket.
6

Koble ledningsnettet kontakten fra den nye O2 sensoren til bilens ledningsnett kontakten, og pass på at låsing tappen på kontakten engasjerer. Sørg for å rute ledningene fra sensoren slik at de ikke kontakte de varme eksosrør. Gjenta prosessen på noen av de andre sensorer som må skiftes ut.
7

Support bilen med jekken og fjerne bukker fra under bilen. Senk bilen til bakken og prøvekjørt motoren for å bekrefte at reparasjonen var vellykket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102304.html

Previous:
Next:

Tune Ups