Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan Tune en bilens Luft-til-Fuel Ratio

Hvis du ønsker å forbedre bilens ytelse, drivstofføkonomi og generell motor helse, en av de beste tingene du kan gjøre er å sjekke jevnlig og finjustere motorens luft-til-drivstoff ratio. Luft-til-fuel ratio på en moderne motor er en ganske eksakt vitenskap, en enda litt unøyaktig forholdet mellom drivstoff og luft i motoren kan føre til at motoren kjøres for rik (for mye bensin), eller for magert (for lite drivstoff ). I begge tilfeller, vil motoren ikke klarer å levere den kraft det er designet for å produsere. Du trenger
Fuel /luft meter
skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

kjøpe en luft /drivstoff meter, fortrinnsvis en bred-band type. Når blyholdig drivstoff var vanlig, var ekspert mekanikk stand til å nøyaktig fastslå motorens luft-til-drivstoff-forhold basert på merker og flekker igjen på motorens tennplugger. Med bruk av blyfri og oksygenert brennstoff, er imidlertid denne type lett avlesning ikke mulig. En elektronisk luft /drivstoff sensor er den eneste nøyaktige måten å fastslå motorens luft-til-drivstoff-forhold.
2

Installer luft /drivstoff meter i henhold til produsentens instruksjoner. Disse målerne er nesten alltid plassert i sentrum av bilens eksosrør, da dette vil sikre at luft-til-drivstoff-forhold blir lest av sensoren ikke er besudlet av kondens dannes nær slutten av eksosrøret
.
3

Bestem bilens baseline luft-til-fuel ratio. Ideelt sett vil de fleste biler har en ratio på 14,7-1, som er 14,7 pounds av drivstoff til 1 pund av luft. For å få en nøyaktig avlesning av motorens baseline ratio, må du bruke luft /drivstoff som måler forholdet på en rekke strøminnstillingene. Begynn på tomgang makt og flytte opp i turtallsområdet.
4

Juster forgasseren er inaktiv jet skruen hvis det viser seg at den inaktiv luft-til-fuel ratio er feil. Dette gjøres enkelt med en skrutrekker, og eventuelle endringer vil umiddelbart bli reflektert av målingene vist på luft /drivstoff meter. Hvis du ikke klarer å justere luft /drivstoffblandingen til ønsket 14,7 til 1 prosent ved hjelp av skruen, kan utvidelse av idle jet selv være nødvendig.
5

Bestem motorens "cruising" luft-til-fuel ratio. Gjør dette ved å sjekke motorens luft /drivstoff-forhold på 2500 til 3000 RPM. Hvis forholdet er feil, bytt de viktigste forgasser jetfly med de som vil produsere det ønskede forholdet. For store økninger i kraft og drivstoff, og erstatter forgasseren seg selv kan være nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102273.html

Previous:
Next:

Tune Ups