Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om bilproduksjon

Fra og med et design laget av 18. århundre franske oppfinneren Nicolas-Joseph Cugnot, har bilproduksjon forvandlet mange aspekter av verdens kultur-og samfunnsliv. Mange amerikanere synes det er vanskelig å forestille seg en verden før bilene, asfalterte gater og interstate motorveier. Ifølge den kulturelle kritiker Marshall McLuhan, "Bilen har blitt ryggskjoldet, beskyttende og aggressive skall, av urbane og forstadsområder mann." 18th Century Innovations

I 1769, fransk oppfinner Nicolas-Joseph Cugnot (1725-1804) utformet og konstruert en selvgående kjøretøy. Cugnot sin bil, bevart i dag i Musée des Arts på Metiers, Paris, var et forsøk på å utforme en dampmaskin-drevet kjøretøy til bruk for den franske hæren. Selv om hans "fardier en vapeur" var for ustabil til å krysse terrengkjøring i det 19. århundrets Europa, fikk Cugnot en statlig pensjon, og hans arbeid ble anerkjent som nyskapende og viktig.
19th Century Utviklingen

Før han ble involvert i bilproduksjon, kjempet tyske entreprenøren, sykkel aficionado og industriell designer Karl Benz (1844-1929) som grunnleggeren av flere mekaniske verksteder i sørvestlige Tyskland. Etter begynner en produksjon virksomheten med to sykler store eiere i Mannheim, Tyskland, kombinert Benz begrepene sykkelen med sine industrielle teknologier for å utvikle Benz Patent Motorwagen, den første moderne elbil, i 1885. I 1881 dannet Benz verdens første bilprodusent, Mercedes-Benz. |
Tidlig 20. århundre Endringer

Mens Belgia, Sveits, Australia og Italia utviklet bil næringene i de tidlige årene av det 20. århundre, ligget nordamerikanske bil produksjon bak. En opprinnelig fra Dearborn, Michigan, Henry Ford (1863-1947) bidro til å skape en nisje ved å gjøre bilene rimelig til vanlige brukere, ikke bare entusiaster. Etter å ha jobbet som ingeniør med Edisons Illuminating Company, som bygde energi stasjoner i 1880, sikret Ford hovedstaden og utviklet produktet for å begynne sitt Detroit Automobile Company. Hans første selskapet var en fiasko, produserer dårlig kvalitet og dyre biler. Hans andre forsøk var mer vellykket og ble Cadillac Automobile Company. I 1903 dannet han Ford Motor Company, som introduserte Model T til markedet i 1908. Hvert år frem til 1920-tallet, gikk prisen på Model T ned, hovedsakelig på grunn av samlebåndet metode Ford implementert på sine fabrikker, og er den rimeligste og mest utbredte bil på markedet.
midten av det 20. århundre Produksjon

I 1924 ble den første automatiske girkasse introdusert av Hermann Rieseler av Vulcan Motor, et engelsk selskap. Uavhengig fjæring ble gjennomført i masseproduksjon av en Mercedes-Benz modell i 1933. Etter nøysomhet i bilproduksjon under den store depresjonen og andre verdenskrig ble det luksuriøse biler som Ferrari Amerika linjen og Cadillac Eldorado Brougham utviklet. Gjennom 1960 og 1970, understreket bilprodusenter standardiserte produksjonsteknikker og innføring av firehjulstrekk og bensininnsprøytning.
Slutten av det 20. og tidlig 21. århundre Bil History

I slutten av det 20. århundre, slet amerikanske bilprodusentene i svært offentlige veier. Den føderale regjeringen hardkokte ut Chrysler i 1980, og Chrysler og General Motors i 2008. Som i august 2009 ble de fire beste bilprodusentene i form av salg Toyota, General Motors, Volkswagen og Hyundai. Ifølge Peter Schwartz og Doug Randall, gjennomføring alternative energikilder, for eksempel elektriske og hydrogenbiler, er ikke bare en miljømessig bekymring i det 21. århundre, men et nasjonalt sikkerhetsproblem i tillegg.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90427.html

Previous:
Next:

Classic Cars